Aston Martin ar putea colabora cu Daimler pentru producţia unui SUV DE LUX

Monday, 31 March 2014, 17:12 Sursă: Mediafax

Autor: Realitatea.NET

Daimler, producătorul maşinilor Mercedes-Benz, ar putea transfera Aston Martin tehnologia integrală pentru construcţia unui SUV, au spus sursele pentru Bloomberg.

Grupul german a încheiat anul trecut un acord cu Aston Martin pentru preluarea unei participaţii de 5% la compania britanică, în cadrul parteneriatului mai amplu vizând transferul de tehnologie. O divizie a Mercedes va dezvolta motoare V8 cu Aston Martin pentru următoarele modele ale companiei britanice.

"Aston Martin are nevoie de un partener pe partea de tehnologie pentru a aduce la zi motoarele şi pentru a construi SUV-uri, segmentul cu cea mai rapidă creştere de pe piaţa premium. Nu sunt sigur ce obţine Daimler din acest parteneriat", a declarat Erich Hauser, analist pentru piaţa auto la International Strategy & Investment Group.

Mercedes este al treilea mare producător auto la nivel global pe segmentul premium, după BMW şi Audi - divizie a Volkswagen, cel mai mare constructor auto din Europa.

Şeful Daimler, Dieter Zetsche, vrea ca Mercedes să recâştige poziţia de lider al pieţei premium, pierdută în faţa BMW în 2005. Strategia prevede lansarea până în 2020 a 30 de noi modele.

Aston Martin este singurul producător auto de lux major care nu este controlat de un grup mai mare. Compania se află în concurenţă directă cu Bentley, Ferrari şi Maserati.

Discuţiile cu Daimler sunt în fază iniţială, întrucât lansarea unui SUV ar urma să aibă loc abia peste trei ani, iar Aston Martin se gândeşte încă dacă să folosească propria tehnologie.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: AUTO MOTO