Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scandalul emisiilor! Volkswagen va face concedieri masive, dacă amenda dată de SUA va fi prea mare

Wednesday, 09 March 2016, 09:29 Sursă: REALITATEA.NET

Dacă cel mai mare producător auto european va primi o amendă fără precedent de la Guvernul american, pentru softul care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, consecințele sociale pentru angajații VW din SUA și Europa ar putea fi "dramatice", a avertizat șeful consiliului angajaților VW.

"Sperăm foarte mult că autoritățile din SUA vor ține cont de aspectele sociale și de cele legate de forța de muncă", a afirmat, marți, Bernd Osterloh, la o întâlnire la care au participat aproximativ 20.000 de angajați Volkswagen, la sediul central din Wolfsburg, Germania.

Tot la acea reuniune, directorul general al VW, Matthias Muller, le-a declarat angajaților că va fi nevoie de câțiva ani până când vor deveni clare toate consecințele scandalului motoarelor trucate.

În SUA, VW ar putea fi amendat cu până la 48 miliarde de dolari (53 miliarde de euro) pentru încălcarea reglementărilor de mediu.

Pe plan global, Volkswagen are 120 de fabrici la care lucrează peste 600.000 de angajați, inclusiv 270.000 în Germania. În SUA, la uzina Chattanooga, din Tennessee, sunt aproximativ 2.200 de angajați.Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN