Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Laurențiu Botin: ICCJ. Puie Monta

Wednesday, 15 July 2020, 10:05 Sursă: Realitatea.net

ICCJ, după 4 ani de amânări și tergiversări juridice, s-a pronunțat în speța reclamată de Victor Viorel Ponta cu privire la hotărârea Universității București de a retrage diploma de doctor. Investigația, pornită încă din 2012, a avut și ea nevoie de 4 ani pentru a fi dusă la capăt. Ponta a încercat să se victimizeze, s-a dat de ceasul morții să spună oricui îl asculta că este victimă politică, s-a jurat că dacă este dovedit plagiator își dă demisia. Acum, dottore este dovedit, parafat drept impostor.

Omul acesta ne-a mințit de multe ori, de tot atâtea ori s-a dovedit că are gena de manglitor în sânge, dar niciodată nu a primit și patalama pentru asta. Când, avocat fiind, în combinație cu Șova, s-a dedulcit la banii statului, Victoraș a fost achitat de aceeași ICCJ.

Imediat, fiara politică din el a ieșit în spațiul public să spună cât de corecți sunt judecătorii și cât de mult rău au vrut să-i facă adversarii. Acum tace. A băgat capul în nisip în sperața că va trece repede valul de zoaie aruncat în capul lui de decizia judecătorilor.

Ponta este vinovat. A intrat în Baroul București pe fals, fără examen ci prezentând doctoratul plagiat, apoi a încasat spor de salariu pentru titlul academic. Adică a furat cu bună știință. Ceea ce ar face, într-o societate normală, să asistăm la o demisie și scuze publice. Pupilul lui Bombo, însă, nu are onoare, probabil că în alcovul împărțit cu unii chiar comentează că este în continuare o victimă. Rușine, decență, asumare a propriilor fapte, nimic din toate astea nu-l caracterizează.

Ponta este produsul perfect al unei generații de politicieni crescută în spiritul nesimțirii, personaje grotești de care ar trebui să scăpăm cât mai repede. O să spuneți că nu e singurul care a luat pe nașpa certificatul de doctor. Da, a profitat de un sistem întreținut și de el, este real și acum, dar la VVP nu e același lucru. Pentru că omul face și desface guverne, este șef de partid confiscat, vrea să fie președinte și nu scapă ocazia de a da lecții tuturor. Când a apărut scandalul, Ponta declara că, de va fi dovedit impostor, își va da demisia. Să nu o așteptați, noțiunea nu există. Îngâmfarea, tupeul, autosuficiența, înghețarea apelor, nerespectarea cuvântului dat și făloșenia îl caraterizează perfect. Repet, un produs perfect al unei societăți bolnave.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri