Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Decizie surprinzătoare luată de Volkswagen

Tuesday, 04 July 2017, 17:10 Sursă: REALITATEA.NET

Mașinile Volkswagen vor fi din nou importate în Iran de luna viitoare, după ridicarea sancțiunilor. Grupul german a încheiat un acord cu partenerul său iranian Mammut Khodro pentru importarea brandurile Tiguan, Passat și VW: Deja Mammut importă camioanele Scania produse de grupul german, conform Agerpres.

Și producătorii auto francezi Renault și PSA Peugeot Citroeon au anunțat că vor reveni în Iran după ridicarea sancțiunilor. Analiștii consideră că livrările către piața iraniană vor ajuta Volkswagen să-și reducă dependența de piețele mai volatile, cum sunt China și Brazilia.

Livrările grupului în China, cea mai mare piață a Volkswagen, reprezentând peste o treime din vânzări, au scăzut cu 3,3% în primele cinci luni din acest an, la 1,51 milioane de vehicule. În Brazilia, vânzările au înregistrat un declin de 1,9 %, la 116.600 unități. Volkswagen, care a ieșit de pe piața iraniană în 2000, se așteaptă la vânzări anuale de peste trei milioane de mașini în această țară.

Companiile auto importante își pregătesc revenirea pe piața din Iran, după acordul istoric de la Viena privind programul nuclear iranian în schimbul eliminării sancțiunilor.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.


Citeste totul despre:


Alte articole din: AUTO MOTO
Alte articole din: AUTO MOTO