Mesajul Ministrului Energiei, după moartea celui de-al doilea miner

Friday, 06 October 2017, 22:24 Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul Energiei, Toma Petcu, îşi exprimă regretul faţă de moartea unui al doilea dintre minerii implicaţi în accidentul de la mina Lupeni şi anunţă că Ministerul Energiei va elabora o Hotărâre de Guvern prin care va acorda sprijin financiar familiilor îndoliate.

Adaugă părerea ta

"Am primit cu profundă tristeţe vestea că am mai pierdut încă unul dintre minerii implicaţi în accidentul de la mina Lupeni. Îndurerarea este cu atât mai mare cu cât azi-noapte, când Suciu Ioan Florin a fost adus la suprafaţă, era conştient şi cooperant - şi asta ne-a făcut să fim optimişti asupra evoluţiei stării lui de sănătate. Din păcate, orele petrecute sub dărâmături şi-au spus cuvântul. Toţi cei împlicaţi în operaţiunea de salvare au făcut eforturi supraomeneşti şi au reuşit să-i scoată din mină într-un timp mult mai scurt decât estimau iniţial specialiştii. Deşi aceştia vorbeau de un timp de intervenţie de 30 de ore, salvatorii au reuşit să reducă la mai puţin de jumătate acest interval, făcând tot ceea ce a fost omeneşte posibil pentru salvarea colegilor lor. Vreau să transmit familiilor îndoliate condoleanţe şi putere de la Dumnezeu să treacă peste această încercare. Suntem alături de familiile minerilor pe care i-am pierdut, familia lui Codlea Iuliu Lucian şi a lui Suciu Ioan Florin. Ministerul Energiei va elabora o Hotărâre de Guvern prin care va acorda sprijin financiar familiilor îndoliate, dar şi salvatorilor, cei care au făcut tot ce a fost posibil pentru ca vieţile colegilor să fie protejate. Dumnezeu să-i odihnească în pace", a spus Toma Petcu într-un mesaj transmis după ce a fost anunţat decesul celui ce-al doilea miner.

Minerul internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca a murit vineri, în jurul orei 19:50.

Joi după-amiaza a avut loc o surpare într-o galerie la Mina Lupeni, din Valea Jiului, care a surprins o echipă de 11 mineri. Opt dintre aceştia au reuşit să iasă la suprafaţă, trei rămânând blocaţi sub dărâmături. Unul dintre mineri a fost găsit decedat de către salvatori, un altul a fost transportat la Bucureşti cu elicopterul, în stare gravă, la spitalul Florească, iar cel de-al treilea se afla într-o stare mai bună, fiind internat pentru investigaţii la spitalul din Petroşani.