Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ionel Dancă, la Realitatea: informații despre OUG care permite amânarea ratelor la bănci

Wednesday, 25 March 2020, 19:44 Sursă: Realitatea.NET

Ionel Dancă a spus că în ședința de Guvern de joi va fi adoptată o ordonanță de urgență care va permite companiilor și persoanelor fizice care au de suferit, financiar, din cauza coronavirusului, să primească o amânare a plății ratelor la bănci.

La auzul că se pot amâna ratele la credite, oamenii se întreabă dacă e posibil să plătească mai mult atunci când vor relua plata. Dacă se pot aștepta românii la un plus în prima lună de plată, Ionel Dancă a spus: ”Sistemul bancar este un sistem vital pentru funcționarea economiei, trebuie să asigurăm lichidități. Noi am avut dialog cu sistemul bancar și am ajuns la o soluție pentru cetățenii care au dificultăți să își plătească ratele să fie păsuiți. Vom reveni cu o ordonanță de urgență care va preciza toate aceste condiții, ca acel client să aibă posibilitatea eșalonării astfel încât să nu se transforme această facilitate într-o povară. Noi toți ne dorim să rămână la o capacitate de plată, altfel nu are niciun sens măsura. În momentul de față, din cele spuse de reprezentanții băncilor, nu există probleme de lichiditate, dar trebuie luate măsuri cu atenție”.

Șegul Cancelariei Guvernului a mai precizat că obligațiile de plată la bugetul de stat au scopul de a sigura funcționarea statului pentru că sistemul de sănătate are o mare provocare acum. ”Reamintesc faptul că stocurile au fost zero la preluarea guvernării și facem ceea ce trebuie pentru gestionarea acestei epidemii”, a explicat Dancă.

Referitor la certificatele de urgență, cum ajung cei afectați de criză în posesia certificatelor de urgență, Ionel Dancă a completat: ”Va fi pusă la dispoziție o aplicație online unde va fi un formular în baza căruia se eliberează automat certificatul, ulterior urmănd să se facă verificările. Dar obiectivul nostru este să facem plata imediat”.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-26 01:35:32
Daniel

Oamenii sunt foarte linistiti cand vad militarii cu mana pe tragaci. Se poate sa iasa urat, sa sperie sau sa impuste pe careva, si militarii sa nu aiba gloante suficiente pentru toti, ca sa ucida o intreaga localitate, care ii va ataca. Chiar si asa, ei si urmasii lor NU VOR TRAI!

2020-03-26 01:36:55
Dati afara toti angajatii spitalului suceava !!! Iau salarii degeaba !!!

Stateau inghesuiti unii in altii !??? Ce profesionisti sint daca nici propria sanatate nu o protejeaza !??? Aduceti din nepal ...

2020-03-26 06:26:13
Se poate oarecum controla

Prin testarea, (ar trebui simultana pt ca oameniu circula) a întregii populatii cazurile pozitive izolate și aplicat tratamentul specific.Ăsta ar fi măsură logica care urmează distanțării sociale.Dar trebuie sa vina cât mai repede pt a stopa răspândirea.

Alte articole din: ACTUAL