Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Guvernul Tudose, ORB la scumpiri. Uraganele și BNR-ul sunt de vină

Saturday, 30 September 2017, 01:12 Sursă: REALITATEA.NET

Guvernul a gasit vinovatul pentru majorarea pretului benzinei si motorinei, transmite Realitatea TV. Uraganele de peste ocean, nu supracciza.

"La carburant cred că ați aflat că au fost niște uragane și au influențat prețul barilului pe plan mondial. A crescut prețul la acest tip de energie în toată lumea. În România, mai puțin, dar a crescut", a spus Mihai Tudose. Nici vorbă pentru că Guvernul a reintrodus acciza la carburant.

Deși premierul anunțase că va lua măsuri împotriva companiilor petroliere dacă vor majora prețurile după introducerea supraaccizei, acum Tudose este convins că benzinarii au făcut chiar ieftiniri raportat la creșterea prețului la barilul de petrol:

"Am făcut chiar ieri un calcul cu Ionuț Misa și e aproape inexistent, chiar la un anumit interval eram sub o creștere firească raportat la prețul barilului. Au fost adaugati 16 bani, iar pretul a crescut cu 0,9 bani", a explicat Tudose.

Și pentru creșterea indicelui ROBOR, în funcție de care se calculează ratele în lei, premierul a găsit un vinovat: Banca Nationala a României.

"Cred că colegii noştri, ai românilor sau care ar fi trebuit să fie colegii românilor de la BNR au fost puţin plecaţi de acasă, fiindcă ăsta era rolul BNR - să nu lase să crească şi să nu lase nişte actori să se joace pe această temă", a afirmat premierul, potrivit News.ro.

Întrebat dacă ar trebui să intervină BNR, Mihai Tudose a replicat: "Păi asta face BNR, nu se joacă la modul pozitiv pe această piaţă?".

El a spus că nu a discutat cu guvernatorul Mugur Isărescu, dar că este posibil să aibă o discuţie cu acesta săptămâna viitoare.

Mihai Tudose atacă BNR pe tema ROBOR: "Probabil colegii de la BNR au fost puţin plecaţi de acasă"

Consilierul pe strategie al guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a explicat că orice intervenție a BNR asupra lichidității din piață și implicit a ROBOR-ului ar fi dus la explozia inflației, deci prețurile ar fi crescut și ele:

"BNR nu a plecat de acasă, acolo își face treaba, domnul premier glumește. Poate că premierul știe că sunt momente în care BNR intervine pe piață, dar niciodată nu intervine pentru a schimba natura evenimentelor din piață, pentru că ea e rezultatul multor factori", a explicat Vasilescu.

Spre deosebire de premierul Mihai Tudose, Liviu Dragnea nu a oferit nicio explicaţie pentru viaţa mai scumpă pe care o resimte fiecare roman, în ultima perioadă.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL