Coronavirus - România: 1292 de cazuri confirmate

Gabriela Firea a delegat toate atribuțiile care țin de "situații de urgență și îmbolnăviri în masă"

Saturday, 21 March 2020, 10:02 Sursă: Realitatea.NET

Un document al Primăriei Municipiului București arată că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, îi deleagă viceprimarului Aurelian Bădulescu „toate atribuțiile prevăzute de lege privind situațiile de urgență (incendiu, cutremur, îmbolnăviri în masă precum și alte riscuri asimilate sau evenimente de calamitate) la nivelul Municipiului București, până la încetarea mandatului Primarului General al municipiului București, doamna Gabriela Firea”.

Documentul a fost confirmat pentru Realitatea PLUS.

Potrivit aceluiași document, atribuțiile primarului general al capitalei încetează începând cu data de 20 martie. Documentul este semnat de Gabriela Firea și contrasemnat de Secretarul General al Municipiului București, Georgiana Zamfir.

UPDATE. Primaria Capitalei a emis un comunicat de presa prin care explica situatia:

"Avand in vedere faptul ca in aceasta perioada, reprezentantii Primariei Capitalei trebuie sa participe simultan la mai multe comandamente de urgenta sau sedinte operative si pentru ca, potrivit legislatiei in vigoare, decidentii trebuie sa aiba calitatea oficiala sa ia anumite hotarari in timp scurt, Primarul General, Gabriela Firea, a delegat o serie de sarcini viceprimarului Aurelian Badulescu, astfel incat toate masurile sa poata fi luate in timp real, legal si eficient", se arata in comunicatul Primariei.

Primarul General, Gabriela Firea: „Nu cred ca este momentul sa facem acuzatii nefondate, sa interpretam informatii auzite fara sa verificam sau sa tragem concluzii gresite! Asa cum s-a putut constata, de la declansarea acestei crize sanitare am fost prezenta in fiecare zi la serviciu si in spatiul public, astfel incat sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a iesi din aceasta situatie! NU fug si nu am fugit niciodata de responsabilitati, am semnat acest document de delegare astfel incat si viceprimarul Capitalei, Aurlian Badulescu, sa poata lua decizii oficiale rapid, in timp real. Astfel, avand in vedere multitudinea de probleme de rezolvat, ne completam si putem participa amandoi, prin rotatie, la sedintele Comitetului municipal pentru situatii speciale de urgenta, la comandamentele de la spitale sau directii sociale, la preluarea persoanelor in carantina etc.

Resping ferm aceste acuzatii si consider ca nu este momentul speculatiilor si atacurilor fara sens. Multa sanatate va doresc tuturor!"

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL