Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Firea, contraatac la Nicușor Dan: "Eu m-am descurcat 4 ani de zile, sub toate guvernele! Nu mai răspândiți minciuni! Nu mai falsificați realitatea!"

Tuesday, 27 October 2020, 13:45 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela
"O noua zi, un nou fake news, marca Nicusor “Plicusor” Ban. Azi minte ca “am oprit” plata stimulentelor financiare pentru persoanele cu dizabilitati. Adica eu am “oprit” ceva care se achita lunar, datorita unui proiect initiat si sustinut de mine, de aproape 3 ani! Mare ti-e gradina, Doamne! Dar nu mai sunt “pomeni”? Ca asa zicea domnul in campanie. Ca toate stimulentele sociale sunt pomeni care trebuie anulate! Acum plange ipocrit dupa ele?", a scris Firea. 
 
Potrivit edilului, plata stimulentelor financiare pentru persoane adulte cu dizabilitati se face in ultima zi a lunii sau in primele zile din luna urmatoare, "in functie de situatia financiara".
 
"Spre informare : stimulentele pentru copiii cu dizabilitati, in valoare de 1 000 de lei lunar sunt, deja, platite. Stimulentele pentru adultii cu dizabilitati, de 500 lei lunar, se plateau, de obicei, in ultima zi a lunii sau in primele zile din luna urmatoare, in functie de situatia financiara", spune social-democrata.
 
Mai mult decat atat, primarul subliniaza ca situaţia financiară a municipalitatii este una dificila, în contextul diminuarii cotei din impozitul pe venit alocată PMB.
 
"Situatia financiara este grea, si au contribuit din plin domnii Orban si Cîtu - prietenii domnului Nicusor -, care au diminuat lunar cota din impozitul pe venit alocata Primariei Caputalei si, in plus, nu au acceptat nicio forma de redresare financiara propusa de noi : aprobarea prin CAIL a unui imprumut din Trezorerie sau de pe piata bancara privata.
Un comportament odios la adresa bucurestenilor, doar ca sa ma pedepseasca pe mine politic!
Domnule Plicusor Nicusor Dan, eu  m-am descurcat 4 ani de zile, sub toate guvernele, inclusiv cel de austeritate al PNL!
Nu mai raspanditi minciuni! Nu mai falsificati realitatea! Ati castigat prin manipulare si furt! Acum, treceti la treaba!
Sunteti si validat, inca de ieri! De ce nu ati programat azi juramantul, ca sa incepeti rapid munca? Va plangeati ca va blochez eu! Acum cine va mai retine? Sau trebuie musai sa fie la inscaunare si domnul Orban, plecat prin delegatii? Va pasa mai mult de protocolul politic, de fanfaronada, de butaforie, decat de oameni? Se vede bine ca da! Si se va vedea zilnic, din ce in ce mai mult!", a arătat ea. 
 
Replica lui Firea vine după ce primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, tot într-o postare pe Facebook publicată astăzi, că "Gabriela Firea a oprit plata stimulentului financiar pentru adulţii cu dizabilităţi din Bucureşti", precizând că se va ocupa de rezolvarea acestei probleme după ce îşi va prelua mandatul.
 
"A făcut exact ceea ce ne acuza pe noi, în mod mincinos, în timpul campaniei electorale! Cinism şi bătaie de joc până în ultima zi de mandat - de asta au parte bucureştenii de la primarul general încă în funcţie. Imediat ce voi prelua oficial funcţia de primar general, mă voi ocupa de rezolvarea acestei probleme, iar beneficiarii stimulentului financiar îşi vor primi banii la care au dreptul", a scris Nicuşor Dan.


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL