Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cu cine a stat Klaus Iohannis la masă, la Bruxelles?  

Thursday, 12 December 2019, 17:37 Sursă: realitatea.net, presidency.ro

Summitul popularilor europeni a fost primul prezidat de către Donald Tusk după alegerea sa în funcția de președinte al formațiunii pan-europene, la Congresul de la Zagreb, dar și întâia reuniune a liderilor PPE după ce Klaus Iohannis a obținut un nou mandat de președinte în România.

Pe agenda summitului s-a aflat pregătirea reuniunii Consiliului European din 12-13 decembrie, unde liderii europeni se întrunesc pentru a-și asuma angajamentul față de Pactul Ecologic European, ambițiosul obiectiv al unei Europe neutre din punct de vedere climatic, și pentru a identifica soluții privind adoptarea Cadrului Financiar Multianual 2021-2027.

La summitul PPE,  găzduit de Donald Tusk, au fost prezenți și Antonio Lopez-Isturiz, secretarul general al PPE, și Manfred Weber, liderul grupului PPE în Parlamentul European, alături și de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Șefii de stat și de guvern care au participat au fost: Nicos Anastasiades, președintele Ciprului, Boyko Borissov, prim-ministrul Bulgariei, Klaus Iohannis, președintele României, Krišjānis Karins, prim-ministrul Letoniei, Angela Merkel, cancelarul Germaniei, Andrej Plenkovic, prim-ministrul Croației, și Leo Varadkar, prim-ministrul Irlandei.

După summit-ul popularilor europeni, Klaus Iohannis urmează să participe la reuniunea Consiliului European

Reuniunea se va încheia vineri cu o discuție pe Brexit în format UE-27, mai ales că prima zi a Consiliului European coincide cu cea a alegerilor legislative din Marea Britanie.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL