Ce sunt nevoiți cei de la PNL să memoreze și să spună la TV despre Iohannis

Sunday, 06 October 2019, 11:13, Sursă: REALITATEA.NET

În presă a apărut un material despre ceea ce trebuie să spună liderii PNL în emisiunile TV la care sunt invitați și în care vor vorbi despre Klaus Iohannis. 

Adaugă părerea ta

Intitulat ”MESAJ TEMATIC REFERITOR LA CANDIDATURA LUI KLAUS IOHANNIS LA AL DOILEA MANDAT”, documentul prezintă ideile pe care comunicatorii PNL sunt obligați să le învețe și să le exprime în disputele politice din presă, susține site-ul stiripesurse.ro.

O parte importantă din punctaj face referire și la întrebările incomode referitoare la candidatura lui Klaus Iohannis și la mandatul său de 5 ani la Palatul Cotroceni.

”Principalele realizări ale primului mandat:

- A blocat capturarea României de către PSD și a prevenit transformarea țării într-un stat mafiot la cheremul grupării Dragnea.

- Iohannis a făcut tot ce poate face un președinte al României, respectând valorile democratice, pentru a asigura stabilitatea statului împotriva celor dispuși să dea foc țării doar ca să-și scape pielea.

- S-a luptat cu cea mai puternică și nocivă majoritate parlamentară PSD de după Revoluție. Niciodată PSD -nu a avut, de sine stătător, aproape jumătate din Parlament, ca la ultimele alegeri parlamentare

- A blocat asaltul unei guvernări infracționale asupra sistemului de justiție prin sesizări la Curtea Constituțională și la Comisia de la Veneția.

- A sesizat, alături de PNL, Comisia de la Veneția prin intermediul Consiliului Europei, în privința modificărilor aduse Legilor justiției și Codurilor penale, precum și CCR asupra tuturor proiectelor legislative controversate.

- Doar prin acțiunile concertate ale președintelui Iohannis și ale PNL a fost blocată modificarea Codurilor penale, în ciuda ofensivei disperate a PSD.

- Într-un singur mandat, președintele Iohannis a sesizat CCR în 75 de situații în care deciziile Parlamentului sau ale Guvernului încălcau legea fundamentală, având o rată de validare a sesizărilor de 70%.

- Istoricul PSD în alegeri parlamentare: 2016 – 45,6%; 2012 – 34-35% (*dintre mandate parlamentare); 2008 – 34 %

(PSD+PC); 2004 – 37% (PSD+PUR); 2000 – 37% (PDSR+PUR); 1996 – 23% (PDSR); 1992 – 38 % (FDSN+FSN)

În perioada 2015 – august 2019, președintele Iohannis a avut 75 de sesizări ale CCR, dintre care 52 admise, 20respinse, 3 aflate în lucru. Anterior, fostul președinte Traian Băsescu a avut în 10 ani de mandat 32 de sesizări ale CCR, dintre care 18 respinse și 14 admise.

- Președintele Iohannis a solicitat în 85 de cazuri reexaminarea legilor transmise la promulgare, mai mult decât în mandatul anterior al fostului președinte.

- Acest lucru arată că președintele Iohannis a fost un adversar eficient al ”legilor strâmbe” și s-a aflat într-o luptă continuă cu PSD-ALDE pentru garantarea drepturilor și libertăților fundamentale, precum și pentru ca fiecare dintre noi să beneficieze de legi juste.

- A oprit amnistia și grațierea politicienilor corupți prin blocarea OUG 13 și prin convocarea Referendumului pentru Justiție".

Citește mai multe aici!