Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Șefa CSM, Livia Savonea, merge la întâlnirea cu Viorica Dăncilă

Sunday, 24 February 2019, 22:09 Sursă: REALITATEA.NET

Președinta CSM Livia Savonea a anunțat că va răspunde pozitiv invitației premierului Viorica Dăncilă de a discuta la Guvern pe marginea OUG7 privind legile justiției, anunță Realitatea TV.

Premierul Viorica Dăncilă i-a invitat, luni, la Palatul Victoria, pe reprezentanții asociațiilor de magistrați, precum și pe cei ai Consiliului Superior al Magistraturii, pentru discuții pe legile justiției.

Cele mai multe asociații de magistrați au refuzat invitația premierului, invocând faptul că invitația este tardivă, discuțiile trebuiau să aibă loc înainte de emiterea OUG 7.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-a întrunit în şedinţă luni, la ora 10,00, având ca unic punct pe ordinea de zi dezbaterea efectelor adoptării OUG nr.7/2019, din perspectiva demersurilor necesare a fi întreprinse, informează biroul de presă al CSM.

"Consiliul Superior al Magistraturii asigură, pe această cale, atât corpul magistraţilor, cât şi opinia publică, de preocuparea sa constantă pentru consolidarea statutului funcţiei de judecător şi procuror, necesară protejării efective a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor", se mai arată în anunţul postat pe site-ul CSM.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a invitat luni, la Palatul Victoria, câte un reprezentant al asociaţiilor de magistraţi, precum şi reprezentanţi ai CSM, pentru discuţii pe marginea legislaţiei în domeniul justiţiei, a informat Guvernul, printr-un comunicat de presă.

Mai multe asociații ale magistraților anunță că refuză invitația la negocieri din partea premierului Viorica Dăncilă, anunțând că independența justiției nu se negociază și că, oricum, orice dialog trebuia inițiat înainte de adoptarea OUG nr.7/2019.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL