Ce salarii câștigă angajații Profi, Cora și Lidl

 

Salarii. Cele mai mari salarii din retail par a fi la Lidl și Metro, arată o analiză ZF.ro, conform cifrelor estimative din 2017. 

Salarii. O analiză a cifrelor publice din 2017 arată că cele mai mari salarii din retail sunt plătite la Lidl și Matro. În schimb, Profi și Cora au salarii ceva mai mici. 

Profi şi Cora plătesc cele mai mici salarii, de sub 2.000 de lei net lunar, pe când Lidl şi Metro sunt cei doi jucători care au salarii peste piaţă.

Mai exact, Lidl plăteşte cu 50% peste piaţă. Reţelele străine de magazine plătesc salarii ce pornesc de la 1.650 de lei şi ajung la 3.200 de lei.

Calculele ZF privind salariul mediu net au fost realizate pornind de la cheltuielile cu personalul declarate de retaileri şi de la numărul mediu de salariaţi din 2017. Calculele ZF nu ţin cont de poziţiile deţinute de angajaţii din retail, fiind un simplu exerciţiu jurnalistic.

Totuşi, o particularitate în comerţul local cu dominantă ali­mentară este faptul că cea mai mare parte a salariaţilor din aceste companii lucrează în magazine, majoritatea în poziţii de lucrător comercial sau casier.

Astfel, salariile mai mari ale managerilor afectează puţin media generală din comerţul alimentar. Fiecare dintre jucătorii din comerţul modern are câteva mii de salariaţi, unii chiar peste 10.000 de oameni, numărându-se printre cei mai mari angajatori locali.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
30 de ani de Madagascar
13 Feb 10:09
Acolo se MUNCESTE si se si GINDESTE, nu frecangeala, ciubucareala si spagareala ca la bujetari ! Pacat ca puterea doar da din gura sa scape de puscarie dar locuri de munca si case nu face ! Firmele de stat sint capusate de analfabeti, puturosi si incompetenti care le pun pe butuci - cfr, tarom, ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?