Cât fac 100-99+1=? Întrebarea simplă care a revoltat internetul

 
Problemă de matematică
Problemă de matematică

O întrebare simplă de matematică a încins internetul şi i-a împărţit pe "matematicieni" în două tabere. Cât fac 100-99+1=?

Simpla problemă de matematică a stârnit o mulţime de reacţii pe Facebook, acolo unde sute de oameni s-au întrecut în rezolvarea exerciţiului, oferind, pe lângă răspuns şi o explicaţie mai mult sau mai puţin... logică.

(w500) Problemă

Deşi multă lume spune că răspunsul este 0, întrucât presupun că adunarea se face înaintea scăderii, de fapt, răspunsul la întrebarea: Cât fac 100-99+1=? este 2. Şi asta pentru că, în cazul exerciţiilor în care apar operaţii de acelaşi ordin (numai adunări şi/sau scăderi, sau numai înmulţiri şi/sau împărţiri), le efectuăm în ordinea în care sunt scrise.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Dinca Vasile
07 Nov 16:09
Chiar atat de jos au ajuns internautii? Chiar sa incinga internetul? Rusine!
Răspunde
0 0
Amalia
26 Oct 18:21
Ai descoperit gaura de la covrig?! In rest- no comment-....
Răspunde
0 0
Ion
26 Oct 17:57
Intrebarea a revoltat idiotii nu internetul....
Răspunde
0 0
Dantela
26 Oct 15:42
voi ma revoltati cu titlurile voastre revoltatoare. ar trebui sa folositi titluri care aduc stare de bine, nu stare de rau... chiar nu va inteleg.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?