Mircia Gutău: "Obiectivul lui Băsescu era să bage la închisoare 3 grei"

 

Primarul din Râmnicu Vâlcea aruncă bomba despre mandatul de președinte al lui Traian Băsescu. Conform acestuia, fostul șef al statului a avut ca principal țel arestarea a trei oameni cu greutate din viața publică și politică.Primarul Mircia Gutău a declarat, la emisunea "România 2019", moderată de Cozmin Gușă, că Traian Băsescu a făcut un tiltu de glorie din arestarea a trei oameni cu greutate din România: Adrian Năstase, Sorin Ovidiu Vântu și Dan Voiculescu.

Miricia Gutău a trecut prin diverse abuzuri, fiind încarcerat, iar după aceea eliberat. Acum primarul cere despăgubiri de 10 milioane de euro de la statul român pentru sufeerințele înduratea de-a lungul timpului.

Mircia Gutău: “Obiectivul lui Băsescu, în 2009, era să bage la închisoare 3 grei ”

Primarul din Râmnicu Vâlcea, aruncă bomba despre cmpania lui Traian Băsescu la prezedențiale din 2009. Conform acestuia, fostul președinte al țării a avut ca principal team arestarea a trei oameni cu greutate din viața publică și politică.

Primarul Mircia Gutău a declarat, la emisunea România 2019, moderată de Cozmin Gușă, că Traian Băsescu a făcut un tiltu de glorie din arestarea a trei oameni cu greutate din România. Adrian Năstase, Sorin Ovidiu Vântu și Dan Voiculescu

După ce a fost condamnat în 2010 de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un dosar de corupţie, apoi a făcut mai bine de doi ani puşcărie, iar anul trecut CEDO o stabilit că nu a avut parte de un proces echitabil, după care a fost achitat de Curtea Supremă, primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău se întoarce acum împotriva statului român, pe care-l dă în judecată. Şi cere ca despăgubiri morale şi materiale - 10,5 milioane de euro.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României l-a condamnat în urmă cu 9 ani, la 3 ani şi 6 luni închisoare, considerându-l vinovat că a cerut mită 50.000 de euro pentru eliberarea unui certificat de urbanism pentru un teren, unei firme din Râmnicu Vâlcea.

După ce a fost condamnat în 2010 de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un dosar de corupţie, apoi a făcut mai bine de doi ani puşcărie, iar anul trecut CEDO o stabilit că nu a avut parte de un proces echitabil, după care a fost achitat de Curtea Supremă, primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău se întoarce acum împotriva statului român, pe care-l dă în judecată.

Şi cere ca despăgubiri morale şi materiale - 10,5 milioane de euro. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României l-a condamnat în urmă cu 9 ani, la 3 ani şi 6 luni închisoare, considerându-l vinovat că a cerut mită 50.000 de euro pentru eliberarea unui certificat de urbanism pentru un teren, unei firme din Râmnicu Vâlcea.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi viceprimarul de la acea vreme, Nicolae Dicu, pe care procurorii DNA l-au prins în flagrant, în wc-ul unui restaurant, în timp ce primea 25 000 de euro de la denunţătorul Crinu Popescu, patronul firmei Rovimet. 

„Mă mir că nu m-a întrebat nimeni până acum, chiar asta vorbeam cu colegii mei. Da, m-am consultat cu avocatul şi am stabilit 500.000 de euro pentru cheltuieli materiale, bani care pot fi dovediţi cu chitanţe, pentru avocaţi, pentru drumurile pe le-a făcut soţia la mine la Penitenciar, toate pagubele materiale. Efectiv şi ce am pierdut eu cu salariul, pe 3 ani şi şase luni. Iar daune morale, am cerut 10 milioane de euro”, a declarat primarul.

Pentru ce vrea 10 milioane de euro

Cele 10 milioane de euro daune morale reprezintă, potrivit aceluiaşi document: „prejudiciul moral imens produs, precum şi plata tuturor cheltuielilor de judecată ocazionate cu prezentul proces”, se mai specifică, amintindu-se un articol dintr-un Protocol adiţional al CEDO, în care se menţioneză: „Atunci când condamnarea penală definitivă este ulterior anulată, persoana care a suferit o pagubă din cauza acestei condamnari este despăgubită conform legii ori practicii în vigoare în statul respectiv”. 

Codul de Procedură Penală din România stipulează: „Persoana care a fost condamnată definitiv, indiferent dacă pedeapsa aplicată sau măsura educativă privativă de libertate a fost sau nu pusă în executare, are dreptul la repararea de către stat a pagubei suferite în cazul în care, în urma rejudecării cauzei, după anularea sau desfiinţarea hotărârii de condamnare, pentru un fapt nou sau recent descoperit, care dovedeşte că s-a produs o eroare judiciară, s-a pronunţat o hotărâre definitivă de achitare”.
Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Mihai S
14 Apr 12:56
Probabil cele 10 milioane € despagubire este suma care nu a reusit sa o fure din cauza ca a fost prins prea devreme. Doamne ce se va alege de tara romaneasca? Hoti peste tot la fiecare nivel, de toate culorile. Cand va reusi bietul popor roman sa devina liber cu adevarat?
Doamne a-i mila de tara romaneasca si poporul roman.
Răspunde
0 0
nelu
14 Apr 11:55
Chiar credeti ca il da moralitatea afara din casa pe primarul ... asta! Cand ceri 10 milioane de euro daune morale , ai problem foarte mari chiar cu .... moralitatea! Asa ca nu ai fost prejudiciat de ceva ce nu ai avut, nu ai si nu vei avea niciodata. MORALITATEA , in cazul de fata !!! Asa ca nu ai facut nici o zi de arrest sau de puscariae pe nedrept , domnule primar.
Răspunde
0 0
Ciocoii Rosii
14 Apr 06:35
In mintea ciumatilor rosii lucrurile stau asa - Mare Politician = Mare Hot = Mare Imunitate (imaginara) .
Asa ca le este imposibil sa intelega cum poti deranja un Mare Politician, care e Mare Hot si are o Mare Imunitate(imaginara). Li se pare si mai grav ca acesti MARI HOTI sa fie prinsi si condamnati pe baza PROBELOR care ar trebui ignorate.
In plus, ciumatii rosii la putere uita sa spuna ca intentionat se vind intre ei in functie de interesele de gasca. Geoana, Nastase, Vanghelie, ... au fost vinduti de gastile interne de ciumati.
Răspunde
0 0
ORWEL 1984
14 Apr 05:57
Obiectivul oricarui om de normal si decent al acestei tari ar fi sa scape tara de macar 3-4 hoti si corupti ! Cu cit mai mari cu cit mai bine ! Basescu doar a lasat justitia sa isi faca treaba ! Hotii si coruptii pot plinge continuu ...
Răspunde
0 0
ioan
14 Apr 01:26
S-a găsit sacul cu peticul, doi fanfaroni !!! Poate explică nărodul ăla de bulău cum poate băga un presedinte de țară chiar și pe un infractor penal la închisoare !! Judecătorii stabilesc vinovății și stabilesc pedepsele !!! De unde a avut el ca mugetar să cheltuiască 500 000 Euro, adică o jumătate de milion de euro !!! Oamenii obișnuiți care muncesc cinstit în România nu știu cum arată , mulți dintre ei, o jumătate de milion de lei !!!! că nu-și bagă mâinile până la cot în banii ce nu le aparțin !!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?