Iranul, "gata de război" cu Statele Unite

 

Situația tensionată între Statele Unite și Iran este pe cale să explodeze, odată cu acuzațiile americanilor că republica islamică este la originea atacurilor teroriste de ieri asupra rafinăriilor din Arabia Saudită.

Iranul amenință că este "gata de război" cu Statele Unite, după acuzațiile privind atacul asupra rafinăriilor din Arabia Saudită.

„Bazele militare americane și portavioanele care sunt staționate până la 2000 de kilometri în jurul Iranului se află în bătaia rachetelor noastre”, a declarat un înalt comandant al Gardienilor Revoluției.

Asta după ce secretarul de stat american, Mike Pompeo, a acuzat direct Iranul pentru atacul de sâmbătă cu drone asupra a două rafinării din Arabia Saudită, una dintre ele fiind cea mai mare din lume.

„Iranul a lansat un atac fără precedent împotriva aprovizionării energetice mondiale”, a afirmat șeful diplomației americane.

 Atacul, care fusese revendicat de o grupare rebelă din Yemen, a provocat incendii la instalațiile gigantului „Aramco”, ce reprezintă compania petrolieră națională a Arabiei de Sud.
 
Ministrul Energiei a anunțat că din cauza atacului, producția de petrol va fi redusă temporar cu 5,7 milioane de barili pe zi, adică jumătate din producția de petrol a regatului saudit, ceea ce ar putea avea un impact semnificativ asupra prețului mondial al petrolului.


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?