Cristoiu: "Totul se întâmplă din cauza dublei comenzi de la PSD". Câte luni dă guvernului Dăncilă

 
Jurnalistul Ion Cristoiu, la Realitatea TV
Jurnalistul Ion Cristoiu, la Realitatea TV

Jurnalistul Ion Cristoiu a fost invitatul lui Denise Rifai la Realitatea TV, la emisiunea Talk News, unde a analizat şi situaţia politică actuală şi, în special, Partidul Social Democrat şi formarea noului guvern, condus de Viorica Vasilica Dăncilă. 

Cristoiu a explicat: "PSD a excelat, în cei 24 de ani, prin excelarea administraţiei. Ceva e în neregulă cu ei acum, administrează la fel de prost ca CDR-ul acum.

Ştiaţi că legea prevenţiei nu se aplică deoarece n-au venit normele de aplicare?

Totul se întâmplă din cauza dublei comenzi de la PSD. Am condus 15 gazete de-a lungul vieţii şi ştiu ce înseamnă: avem un premier, dar el nu e premier, pentru că puterea reală e la Dragnea, doar că Dragnea nu are nicio responsabilitate. Dacă e ninsoare şi se înzăpezesc drumurile, e luat la întrebări premierul, nu Dragnea. E dezastruoasă dubla comandă şi la un atelier de....ascuţit bricege. Ai mereu întrebarea...cine conduce? Nu îi dau un viitor mare doamnei Dăncilă...cât va rezista dumneaei. Am întrebat-o pe doamna Olguţa Vasilescu ce se întâmplă pe parcurs cu premierii, ea spunea că "o iau razna", cu alte cuvinte, încep să vrea să fie ei şefi. Asta s-a întâmplat cu Grindeanu şi Tudose şi asta se va întâmpla cu doamna Dăncilă. Îţi faci camarila după o vreme....Se va ajunge în trei luni la un conflict şi cu Dăncilă.

La cele două schimbări de guvern, am avut doar cinci remanieri. Acesta e cel mai grav lucru, orice remaniere duce la o încetare a administrării ţării, pentru că toate relaţiile ministrului cu alţi miniştri...imaginaţi-vă acum: s-a oprit activitatea peste tot, vine un nou Guvern, un nou ministru....Paradoxul e şi mai mare pentru că de regulă aceste instabilităţi guvernamentale sunt în cazul majorităţilor fragile sau al coaliţiilor cum a fost CDR.

În cei 27 de ani e pentru prima dată că se întâmplă asta - avem cea mai mare majoritate. Cu această majoritate PSD putea muta România la Polul Nord, putea face orice...n-a făcut nimic", a explicat jurnalistul, într-un dialog cu Denise Rifai, la Realitatea TV

Ion Cristoiu susţine şi că, în cazul fostului premier Mihai Tudose "rămânem cu o enigmă": "În cazul lui Tudose rămânem cu o enigmă. În cazul lui Grindeanu am văzut că Dragnea l-a provocat. Tudose a provocat el mereu. Vă dau un exemplu: provocarea scandalului în legătură cu legea Casei Regale. Dacă liderul PSD susţine legea în favoarea Casei Regale şi premierul e împotrivă...e clar că a căutat scandal."

Jurnalistul spune că este evident că preşedintele Klaus Iohannis nu putea face altceva, în cazul numirii noului premier: "Iohannis nu putea face altceva, în acest caz. Nu avea ce să facă. Constituţional, dacă se ducea PNL cu propunere de candidat...se termina. "

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?