Cod roșu de incendii în Grecia

 

Grecia se confruntă în aceste zile cu un val de căldură care va provoca și incendii de pădure, conform serviciul de protecţie civilă grec. Potenţialul de incendii este deosebit de mare în Grecia centrală, în Peloponez şi în regiunea Atenei, a declarat serviciul, anunţând "cod roşu".

Căldura persistentă şi vântul, în timp ce se aşteaptă ca temperaturile să crească şi mai mult în weekend, au determinat serviciul de protecţie civilă grec să ridice vineri alerta ameninţării reprezentate de incendiile de pădure la cel mai înalt nivel, relatează DPA.

Potenţialul de incendii este deosebit de mare în Grecia centrală, în Peloponez şi în regiunea Atenei, a declarat serviciul, anunţând "cod roşu".


Meteorologii au prognozat temperaturi depăşind 40 de grade Celsius pentru zilele următoare.

Grecia se confruntă frecvent cu incendii de pădure şi tufişuri care se extind rapid prin vegetaţia uscată din lipsă de precipitaţii, în timp ce terenul dificil, muntos şi vântul complică ţinerea focului sub control.

Incendiile sunt adesea provocate de oameni nepăsători. O ţigară aprinsă aruncată, o scânteie dintr-un grătar sau arderea buruienilor - care are loc vara în ciuda interdicţiei - au fost suficiente pentru a provoca incendii în trecut.

În iulie anul trecut, peste 100 de persoane au murit şi mii de case au fost distruse şi avariate de un incendiu propagat rapid în regiunea Atenei.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?