ATENȚIE ce bani primești rest: de azi apar schimbări importante

 
Bani noi
Bani noi
Bani noi Noua stema

În prima zi a anului au intrat în circulație bancnotele și monedele cu noua stemă a țării, cu acvila de aur încoronată cu Coroana de Oțel,simbol al regalității, scos din stemă de fostul regim comunist.

Bancnotele cu noua stemă vor avea înscrisă pe avers data de ,,1 ianuarie 2018".

Toate celelalte elemente grafice ale bancnotelor și monedelor cu noua stemă, caracteristicile acestora, precum și elementele de siguranță vor fi aceleași cu cele ale bancnotelor și monedelor aflate în circulație.

Bancnotele și monedele cu noua stemă vor fi lansate în circulație în mod eșalonat, în funcție de nevoile reale ale circulației monetare și  vor circula în paralel cu cele existente în prezent în circulație.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat în iulie 2016 legea care prevede modificarea stemei în sensul în care să fie repusă o coroană pe capul acvilei, aşa cum era stema României înainte de perioada comunistă. .

„Scutul mare, pe albastru, are o acvilă de aur cu capul spre dreapta încoronată, cu ciocul şi ghearele roşii, cu aripile deschise, ţinând în cioc o cruce ortodoxă din aur, în gheara dreaptă o sabie, iar în gheara stângă un buzdugan", se arată în articolul modificat din Legea privind stema ţării şi sigiliul statului.

Această variantă, cunoscută ca stema României Mari, a fost modificată odată cu instaurarea regimului comunist.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?