ANAF a declanșat "jihadul" împotriva românilor: milioane de conturi blocate

 

Fiscul a pornit tăvălugul: milioane de conturi au fost blocate de ANAF, în urma recalculărilor făcute anul trecut pentru anul fiscal 2018.Una dintre dintre cele mai mari bănci din România, BRD Societe Generale – situată pe locul trei după Banca Transilvania şi BCR – a anunţat recent că Fiscul a blocat anul trecut o treime din conturile deschise în cadrul instituţiei.

Francois Bloch, directorul general al BRD – Groupe Société Générale, a declarat că 418.000 de cereri de popriri au fost trimise, anul trecut, de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), iar, în total, au fost 700.000 de cereri de poprire la circa 2,3 milioane de clienţi.

Pentru gestionarea popririlor BRD a fost nevoită să înfiinţeze un departament special pentru gestionarea conturilor şi notificarea clienţilor.

„Avem un departament care face numai asta", a subliniat Francois Bloch, care a adăugat că pentru aceste acţiuni lucrează 20 de persoane, la care se adaugă cei care se ocupă de relaţia digitală cu clienţii. „Mai avem si celelate cereri de poprire de la executorii judecătoreşti, în jur de 250.000 pe an", a adăugat Bloch, citat de Adevarul. Cele 700.000 de cereri privesc numai BRD, estimându-se că numărul persoanelor cărora li s-au blocat conturile sunt de ordinul milioanelor. Detalii aici

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Ioan
11 Apr 17:29
Server nefunctional,personal supradimensional,recalculări,diferențe de contribuții retrospective 4 la5 ani,controale formale,etc.
Răspunde
0 0
cristi
11 Apr 16:02
Si uite asa creste economia la negru!
Mai mult, ce sa faca un om sau o institutie cu conturile blocate? Nu are acces la bani, nu plateste salariile, da angajatii afara sau pleaca ei singuri, da faliment, apoi se reorienteaza astfel ca pe viitor sa nu se mai pupe cu statul roman !!! Si nu trebuie sa fie foarte destept ca sa ia deciziile astea!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?