MENIU

Timişoara va avea buget abia la finele lunii februarie

Timişoara va avea buget abia la finele lunii februarie

Timişoara va avea buget abia la finele lunii februarie. Pentru că în Parlament nu a fost încă votată legea bugetului, edilii locali nu pot calcula sumele destinate investiţiilor, în 2010. Pentru prima dată în istoria oraşului, municipalitatea intră în noul an cu un deficit financiar care va fi reportat din acest an, iar parlamentarii au sarcina de a solicita Guvernului, sumele necesare lucrărilor importante din oraş.

Primarul oraşului de pe Bega i-a invitat pe parlamentarii de Timiş, la final de an, să discute pe tema bugetului oraşului, pe 2010. Previziunile nu sunt foarte bune, mai ales că, în acest an, bugetul a scăzut cu aproximativ 20 de procente faţă de 2008. Cel mai repede, Timişoara va avea buget la 45 de zile după ce va fi aprobat cel de la nivel naţional.

\"Depindem de ceea ce va veni de la bugetul de stat, ma refer la sume defalcate şi alte sume transferabile\", a declarat Gheorghe Ciuhandu, primarul Timişoarei

Parlamentarii spun că, în proiectul legii bugetului, pentru Timişoara nu s-a alocat niciun ban. \"În proiectul legii bugetului, Timişoara chiar nu se regăseşte nici de această dată cu fonduri. Desigur, noi avem datoria să depunem amendamente la acest proiect de lege, astfel încât pentru principalele obiective de interes pentru cetăţenii Timişoarei să fie asigurate, prin lege, aceste fonduri\", a spus Nicolae Robu, senator PNL.

\"Noi vom face o serie de amendamente cu privire la investiţiile pe care trebuie să le facă Guvernul în 2010. Timişoara are nevoie de foarte multe lucruri. Este vorba despre finalizarea centurii ocolitoare. De asemenea avem o serie de investiţii care privesc terminarea lucrărilor la Spitalul de Oncologie şi a bazinului olimpic\", a adăugat Maria Barna, deputat PSD.

Una dintre sarcinile dificile pe care trebuie să le îndeplinească edilii locali, la începutul lui 2010, este să plătească firmele care au realizat reabilitarea termică a blocurilor. Oraşul a primit doar 3,5 milioane de lei din cele 12 milioane promise, pentru reabilitarea celor 72 de blocuri din urbe.