MENIU

Orest Onofrei, desemnat ministru al Agriculturii, vrea să renunţe la funcţie

Onofrei a fost desemnat pentru Ministerul Agriculturii

Senatorul PD-L de Suceava a anunţat că intenţionează să renunţe la funcţia de ministru al Agriculturii pentru care a fost desemnat.

\"Dacă se impune, şi acest lucru este necesar, eu mă retrag pentru că nu am nicio problemă. Este vorba de o problemă strict personală şi de atitudine şi de onoare. Mai ales că trăim într-o lume în care gesturile de genul ăsta sunt destul de rare\", a declarat Onofrei la Realitatea TV.

Onofrei spune că nu a avut nicio discuţie cu Emil Boc pe acest subiect şi decizia este strict personală.

\"De ce am ales acum să fac asta? Pentru că acum au apărut aceste informaţii şi pentru că eu nu vreau să afectez nici imaginea partidului, nici a guvernului. Cred că este mai corect aşa. Eu am un eveniment nefericit în care am o hotărâre în care se spune că sunt nevinovat şi nu se putea evita. Pentru mine lucrurile sunt absolut în regulă\", a mai spus Onofrei.

Onofrei a mai arătat că timpul până la formarea actualului guvern este prea scurt pentru ca opinia publică să înţeleagă şi să accepte explicaţiile.

Accidentul în care a fost implicat Orest Onofrei s-a produs pe 29 iunie 2002, în comuna Cleja, judeţul Bacău. Politicianul era la volanul unui Tico, care a lovit în plin un băiat de opt ani, proiectându-l la o distanţă de 13 metri, iar maşina a intrat într-un şanţ. Copilul a murit pe loc,  iar Onofrei a fost grav rănit.

Curtea de Apel Iaşi l-a achitat în iunie 2007 pe Orest Onofrei, care fusese acuzat de ucidere din culpă. În motivarea hotărârii instanţei se arată că accidentul nu putea fi evitat, fiind cauzat de traversarea în fugă prin loc nepermis.

Mai multe articole despre:
agricultură ministru Orest Onofrei PD-L