MENIU

Probleme pentru „echipa câștigătoare”. Documentul care i-ar putea da peste cap toate planurile lui Cîțu

Bețe în roate pentru candidatura lui Cîțu. Foto/Inquam

„Echipa câștigătoare” din spatele lui Florin Cîțu s-a procopsit cu o nouă problemă pe cap. Un membru PNL Sector 1 cere în instanţă anularea a două decizii ale Biroului Politic Naţional al PNL, adoptate în 18 şi 23 august, prin care Florin Cîţu a primit derogare de la condiţia vechimii pentru a putea candida la şefia PNL, dar şi cea prin care i-a fost admisă candidatura.

Alexandru Pânişoară, membru al PNL Sector 1, cere Tribunalului Bucureşti să constate nulitatea deciziilor BPN nr 4/ 18.08.2021 şi 18/ 23.08.202. Primul act se referă la acordarea derogării de vechime pentru ca Florin Cîţu să poată candida la şefia PNL, iar cel de-al doilea reprezintă admiterea candidaturii.

„Nu am actionat la comanda cuiva ci din propria convingere, din asumare, chiar daca mi s-a spus “de ce te bagi? Sunt lupte grele, o sa vezi ce o sa patesti”.
O sa patesc ce? O sa ma caute unii? Sa ma caute, scheleti n-am, poate or sa-mi faca, totul e posibil, dar mi-am ASUMAT! O chestie care lipseste cu desavarsire in clasa politica.
Nu pot sa tolerez, sa mai tolerez, nelegiurile care se fac la orice nivel, cu toate riscurile.
Nu sunt contestatar de meserie, contest acolo unde sunt, in opinia mea, incalcate principii si valori.
Pe langa ceea ce contest, eu vin si cu solutii, atata cat am capacitatea, dar vin cu ceva, nu doar sa fiu pe dos…
Nu-l cunosc pe Florin Citu si nici pe Orban, nu are legatura cu ei, cu circul care se petrece ci cu faptul ca PNL cautioneaza abateri de la legi si regulamente… PNL-ul din care si eu fac parte si nu pot sa fiu partinitor…
Poate ar fi gandit si altii actiunea dar nimeni n-a facut nimic in sensul asta… pacat, sper sa inceapa si restul colegilor sa se trezeasca din amortirea asta care a condus la derapaje si abuzuri…”, a scris Alexandru Pânişoară pe Facebook.

Potrivit Statului PNL vechimea necesară pentru a candida la funcţia de preşedinte al PNL este 5 ani, iar Florin Cîţu nu avea această vechime în momentul depunerii candidaturii.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti în 9 septembrie.