Ziua profesorului. Ce salarii au profesorii debutanți și cei cu vechime

 
Ziua profesorului: ce salarii primesc dascălii
Ziua profesorului: ce salarii primesc dascălii

Ziua profesorului. UNESCO a stabilit în urmă cu 25 de ani ca Ziua Internațională a Profesorului să fie celebrată în fiecare an pe data de 5 octombrie. Google a decis să celebreze Ziua profesorului 2019 printr-un Doodle special.

Ziua profesorului. În mai multe țări, Ziua profesorului este destinată a fi ziua specială de apreciere a cadrelor didactice.

Ziua profesorului. În unele dintre ele ziua este sărbătorită la sfârșitul săptămânii, în timp ce în altele este celebrată într-o zi lucrătoare. Din anul 1994, UNESCO a stabilit ca Ziua Internațională a Profesorului să fie celebrată în fiecare an pe 5 octombrie.

Ziua profesorului. Salariile profesorilor aproape ca s-au dublat, față de nivelul din anii 2015-2016. Grila de salarizare pentru profesori in anul scolar 2018-2019 arata mult mai bine față de anii precedenți, când salariile de bază în învățământul preuniversitar si in domeniul universitar erau mai mici.

Ziua profesorului. Ministerul Muncii a anunțat la sfârșitul anului trecut că profesorii vor avea salarii mai mari cu 25% în 2019. Începând din acest an, profesorii universitari câștigă cu 693 de lei mai mult, adică au un salariu de 9.289 de lei, în timp ce asistenții universitari primesc cu 141 de lei mai mult, adică un salariu de 3.700 de lei.

Ziua profesorului În învățământul preuniversitar, pentru un profesor cu studii superioare, gradul I, gradația 5, salariul de bază brut ajunge până la 5.922 de lei, de la 4.935 de lei brut în ianuarie.

Ziua profesorului.  Salariul unui profesor debutant a ajuns până la 3.680 de lei (3.581 de lei brut în ianuarie).

Ziua profesorului. Un învățător/educator cu gradul I ajunge acum la un salariu de bază de până la 4.736 de lei (peste 40 de ani vechime), de la 3.946 de lei în ianuarie.

Ziua profesorului. Un învățător/educator debutant primește 3.197 de lei brut (de la 2.664 de lei în ianuarie), potrivit Portalinvatamant.ro.

Ziua profesorului. Profesorii cu studii superioare de lungă durată beneficiază de o creștere de 343 de lei, adică primesc 4.477 de lei, iar cadrele didactice debutante au o majorare de salariu de 168 de lei și primesc în total 3.237 de lei. Majorări ar urma să mai fie făcute până în anul 2022, susținea ministrul Muncii la sfârșitul lui 2018.

Ziua profesorului. Spor de suprasolicitare neuropsihica. În plus, personalul didactic de predare beneficiază, începând din 2019, de spor de suprasolicitare neuropsihica, de 10% din salariul de bază. În prezent, acest spor nu este acordat și directorilor de școală, însă aceștia l-ar putea primi în viitor, existând deja o inițiativă legislativă în acest sens.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Tudor
05 Oct 17:16
Nu înțeleg de ce este important să spuneți ce salariu brut are un profesor. De Ziua Educației.
Pe noi, profesorii, nu ne interesează ce salariu are contabilul, inginerul, jurnalistul, etc. Ce ați vrut să subliniați cu această știre?
Răspunde
0 0
Maria Ciobanu
05 Oct 10:32
Bai Realitatea, de ce nu spuneți salariile nete; omul nu cheltue din salariul brut ci din net!
Apoi, de ce nu spuneți că in vreme ce un cadru didactic dintr o țara din UE are 9-15 copii la clasă și este platit cu 3000- 5000 euro, cadrele din înv. preuniversitar din Romania lucrează cu efective de 30-35 elevi la clasă, deci consum neuropsihic dublu, și un salariu de zece ori mai mic decât în UE?!
. Va rog, nu fiți tâmpiți și nerușinați!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?