Prima reacție din CSM la eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraților

Tuesday, 28 January 2020, 17:16 Sursă: stiripesurse.ro

Preşedintele CSM, judecătoarea Nicoleta Ţînţ, afirmă că eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor reprezintă o situaţie de o gravitate fără precedent, iar Consiliul va face demersuri atât pe plan intern, cât şi pe plan extern pentru ca pensiile să fie menţinute, nefiind vorba despre un privilegiu, ci despre un drept justificat în mod obiectiv.

"Adoptarea legii privind eliminarea pensiei de serviciu pentru magistrați afectează însăși independența justiției. Subliniez cu fermitate faptul că pensia de serviciu nu reprezintă un privilegiu pentru magistrați, așa cum din păcate a fost în mod eronat prezentat opiniei publice, ci este justificată în mod obiectiv de regimul sever al incompatibilităților și interdicțiilor ce guvernează exercitarea acestei profesii, precum și de importanţa socială uriașă a muncii judecătorilor și procurorilor.

Confruntat cu această situație de o gravitate fără precedent, Consiliul își va intensifica demersurile atât în plan intern, cât și extern pentru că pensia de serviciu a magistraților să fie menținută", a declarat Nicoleta Ţînţ pentru STIRIPESURSE.RO.

Pensiile speciale şi de serviciu pentru mai multe categorii urmează să fie eliminate, după ce Camera Deputaților a adoptat, marți, decizional, un proiect de lege în acest sens. Printre categorii se numără parlamentari, magistrați și funcţionari publici cu statut special, excepție făcând militarii și polițiștii. Proiectul de lege a fost adoptat cu 247 de voturi „pentru” și 21 de abțineri. Indemnizațiile speciale nu au fost eliminate în cazul militarilor și polițiștilor.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-29 09:04:52
Amalia

Din banii cui se plătesc aceste pensii ???? Din banii noștri ai tuturor ! Acești bani suplimentari nu au nici o legătură cu cuvântul "pensie" !!!! Să terminăm cu aceste inegalități care încalcă flagrant constituția !

2020-01-29 09:56:11
Constituția ,mama mea si ajudectorilor ,reglemenra si nivelul de trai al pensionarului judecător.

Dl Zegrean -ce vremuri- în decizia CCR nr873/2010 motiva : „Pe de altă parte, independența justiției include securitatea financiară a magistraților, care presupune și asigurarea unei garanții sociale, cum este pensia de serviciu a magistraților.”Ne astepiăm la intervenții în justiție de care se plânge dl Dragnea,sau la o scădere a nivelului de trai ,putin cam mare,al judecătoril pensionari.Le recomand să intre in avocatură,dacă se pensioneaza.Eu credeam că cere impozitare pensiilor existente,raportându-mă nu la morală ci la lege,care a peris iesirea la pensie un oa sumă mai mare ca salariu .

Alte articole din: POLITICĂ