Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Asistente medicale, cu averi ameţitoare

Wednesday, 02 September 2015, 11:46 Sursă: REALITATEA.NET

Tot din cauza salariilor mici, multi au plecat sa lucreze in alte tari. Cu toate acestea, o parte dintre asistentii medicali care isi desfasoara activitatea in spitalele de stat, au reusit, din veniturile incasate sa ridice averi impresionante. Este vorba despre unele asistente medicale de la Spitalul Clinic Militar de Urgenta Dr. Iacob Czihac din Iasi, scrie bzi.ro.

Asistenta medicala Florenta Craciun de la Spitalul Militar poate starni invidia multor medici in ceea ce priveste averea pe care o detine. Conform declaratiei de avere, aceasta detine, impreuna cu sotul, Valentin Craciun, trei proprietati in Iasi si judetul Neamt. Este printre putine asistente medicale care pe langa apartament si vila detine si o casa de vacanta la munte. Asistenta medicala Craciun are un apartament de 67 metri patrati in municipiul Iasi, achizitionat in 1994. Casa are o suprafata de 160 mp si a fost cumparata in 2014.

Tot anul trecut, familia Craciun a cumparat si un teren de 540 mp in localitatea ieseana Miroslava. Florenta Craciun mai are un teren de 320 metri patrati tot in comuna Miroslava. Asistenta medicala are 1/4 din casa de vacanta care se afla la Bicaz, in judetul Neamt. Imobilul are o suprafata de 150 mp si a fost achizitionat in anul 2008. Sotul asistentei medicale este salariat la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Iasi. De la Spitalul Militar, Florenta Craciun castiga anual suma de 33.923 lei, iar sotul, din salariul de la Penitenciar obtine intr-un an suma de 24.514 lei. Conform declaratiei de avere, asistenta medicala are doua credite in valoare de 60.000 si 45.000, dar fara a se preciza daca este vorba de lei sau alta moneda. Creditele au fost facute in 2011 si 2013. Familia Craciun are doua autoturisme, Matiz si Cielo, cumparate in 2006 si 2007. Pe langa veniturile obtinute de la spital si Penitenciarul Iasi, atat Florenta Craciun, cat si Valentin Craciun primesc anual o suma de bani pentru norma de hrana, 6.600 lei, respectiv 9160 lei.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LOCAL
Alte articole din: LOCAL