Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Peste 100 de persoane au murit în urma prăbușirii unui avion militar în Indonezia

Tuesday, 30 June 2015, 21:15 Sursă: REALITATEA.NET

Avionul, un Hercules C-130 vechi de 51 de ani, a decolat în jurul prânzului de la o bază militară și s-a prăbușit în oraș două minute mai târziu, la circa 5 km de bază, producând o explozie puternică, a declarat un purtător de cuvânt al armatei, Fuad Basya, transmite Agerpres. (sic!)

Aeronava transporta 12 membri ai echipajului și 101 pasageri, a declarat, în cursul serii, pentru AFP, șeful forțelor aeriene, Agus Supriatna, indicând că niciuna dintre persoanele aflate la bord nu a supraviețuit. În urma prăbușirii avionului și-au pierdut viața și cel puțin trei persoane de la sol, potrivit agenției locale de căutare și salvare.

Până în prezent, 84 de cadavre au fost recuperate și transferate la morga unui spital din Medan, au indicat reprezentanții spitalului.

Mulți dintre pasagerii avionului ar fi membri ai familiilor militarilor și femei, a declarat la rândul său un purtător de cuvânt al bazei aeriene de la Medan, de unde a decolat avionul. Cel puțin un copil se numără printre victime.

Mai multe clădiri din apropierea locului tragediei au fost serios avariate, iar câteva vehicule au fost distruse în urma prăbușirii aeronavei într-o zonă nou construită.

Avionul a întâmpinat probleme la puțin timp după decolare. "Pilotul a cerut să revină la bază, ceea ce înseamnă că a identificat o defecțiune", a declarat Supriatna, care suspectează 'o problemă de motor'.

Avionul, construit în 1964, era 'într-o stare foarte bună', a adăugat totuși șeful forțelor aeriene. Aeronava urma să transporte materiale militare spre alte baze.

Este pentru a doua oară când orașul Medan este lovit de o catastrofă aeriană. În 2005, un avion al companiei locale Mandala Airlines s-a prăbușit la puțin timp după decolare într-o zonă extrem de populată, făcând 150 de morți în total.

Indonezia s-a mai confruntat cu accidente de avioane militare, având un bilanț mediocru în materie de securitate aeriană militară și civilă.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN