A murit celebrul interpret de muzică populară Sergiu Cipariu

Monday, 06 January 2020, 22:31 Sursă: Realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Îndrăgitul interpret de muzică populară Sergiu Cipariu a murit, luni, la vârsta de 70 de ani, în casa sa din Orlat, informează Realitatea de Sibiu.

Veste tristă în lumea folclorului românesc. Îndrăgitul interpret de muzică populară Sergiu Cipariu a murit la vârsta de 70 de ani. Sergiu Cipariu, Babu, așa cum îi ziceau prietenii, era unul dintre taragotiștii mari ai României.

Celebrul taragotist a încetat din viață în casa lui din Orlat. Familia a solicitat o ambulanță, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața celebrului artist. Vestea morții lui Sergiu Cipariu a stârnit un val de reacții în lumea folclorului pentru că a fost unul dintre cei care a dus mai departe tradiția. Sergiu Cipariu a fost prezent și la Realitatea, în emisiunea România 2019, în primăvara anului trecut, într-o ediție specială de la Sibiu. 

“Suntem mâhniți de aflarea unei vești triste..  A plecat dintre noi un mare artist, prieten al Junilor Sibiului, prieten al familiei Macrea și al multor oameni care l-au aplaudat și l-au iubit… Dumnezeu să îl ierte! Sincere condoleanțe familiei! Ni-l vom aminti mereu prin talentul și jovialitatea sa, prin cântecele nepieritoare”, a spus Silvia Macrea, managerul CJCPCT “Cindrelul – Junii Sibiului”.

Artistul Traian Stoiță l-a numit pe Sergiu Cipariu “vrăjitor al cuvintelor frumoase”.

“În seara asta a plecat dintre noi, să recite-n ceruri, cel care pentru mine, dintre toți cei mari, a fost cel mai mare artist pe care l-am cunoscut. Vrăjitor al cuvintelor frumoase, Sergiu Cipariu reușea să transforme orice într-o poveste frumoasă! Dumnezeu să-i facă parte de veșnicie luminoasă, precum el, a oferit lumină! Drum bun, Babule!”, a spus Stoiță. Luni, a fost solicitată o Ambulanță, dar medicii nu l-au mai putut ajuta pe Sergiu Cipariu, ei declarând decesul artistului.

Mai multe informații pe Realitatea de Sibiu.Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-07 08:36:43
Leu Marian

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace ! Sincere condoleante familiei .

Alte articole din: Ultimele Stiri