Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tarom suspendă mai multe curse externe pe perioada iernii

Monday, 31 October 2016, 13:18 Sursă: REALITATEA.NET

Compania aeriană de stat Tarom suspendă cursele directe spre Dubai (Emiratele Arabe Unite), Nisa (Franţa), Geneva (Elveţia) şi Amman (Iordania), pentru programul de iarnă 2016-2017, atât din motive economice, dar şi ca urmare a retragerii din folosinţă a celor două aeronave Airbus A310, au declarat luni, surse din cadrul companiei Tarom.

"Operarea acestor rute ar putea fi reluată în sezonul de vară 2017. În prezent este în desfăşurare procesul achiziţionării a două noi aeronave cu o capacitate de 160-190 de locuri care vor intra în folosinţă în sezonul de vară", a precizat o sursă avizată, potrivit News.ro.

În ultima lună au avut loc mai multe incidente legate de zborurile Tarom, în special din cauza unor defecţiuni tehnice.

Ultimul avion Airbus A310 din flota transportatorului aerian naţional Tarom, aeronava botezată Transilvania, a efectuat sâmbătă ultimul său zbor, pe ruta Madrid-Bucureşti. În 12 septembrie anul acesta a fost retras din uz şi celălalt aparat Airbus A310, cumpărat în 1992.

Compania Tarom rămâne cu o flotă de 21 de avioane formată din trei mărci diferite, Airbus, ATR şi Boeing, cu o medie de vârstă de peste 15 ani, situaţie care măreşte semnificativ costurile de întreţinere şi operare.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL