Coronavirus - România: 27746 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mașina zăcea de 70 de ani pe fundul lacului când un scafandru a găsit-o. Au scos-o și..ce nebunie!

Sunday, 01 September 2019, 15:20 Sursă: REALITATEA.NET

Mașina a fost construită în Brescia în 1925 și prin 1930 se știe că aparținea unui francez - George Nielly, din Paris.

Automobilul, cu un motor cu 4 cilindri și capacitate de 1,5 litri, putea să atingă o viteză de aproape 160 de kilometri pe oră - performanță remarcabilă la acea vreme.

Vehiculul și-a schimbat prorpietarii. Se spune că ar fi aparținut legendarului pilot Rene Dreyfus, care a pierdut-o la poker în favoarea unui playboy elvețian, Adalbert Bode.

Arhitectul Marco (Max) Schmuklerski e cel care a cumpărat mașina mai apoi și a dus-o în Elveția. Este neclar cum a ajuns mașina în lacul Maggiore cândva în anul 1935. E posibil ca mașina să fi fost pur și simplu distrusă, deoarece proprietarul nu avea de gând să plătească taxele vamale, care îi depășeau valoarea de atunci.

Cert este că mașina a stat acolo până în 2009. Ea fusese localizată în 1967 de un scufundător italian, dar au trecut mulți ani până când să fie scoasă la lumină.

A fost nevoie de 30 de voluntari pentru scoaterea automobilului. În 2010, mașina a fost vândută la licitație cu 370.000 de dolari. Proprietarul, Peter Mullin a cumpărat-o și nu a restaurat-o. Mașina se află acum la muzeu.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL