Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Controversatul general Ioan Sîrbu, fost director al Spitalului Militar Central, candidatul Pro Romania pentru PMB 

Thursday, 06 August 2020, 21:12 Sursă: Realitatea.NET

Generalul Ioan Sîrbu, fost director al Spitalului Militar Central, este candidatul Alianţei Bucureşti 2020 pentru Primăria Generală a Capitalei.

"Candidatul nostru la Primăria Capitalei este generalul Ioan Sîrbu. Este poate mai mult ca niciodată nevoie de cineva în Bucureşti care să nu facă politică, o persoană care aproape un deceniu a condus unul dintre spitalele de marcă din România. Are o experienţă medicală şi administrativă importantă şi e o persoană cu care Alianţa Bucureşti 2020 încearcă să creeze o alternativă. Cred că obligaţia noastră a fost să creem o alternativă", a anunţat, luni, Victor Ponta.

Ioan Sîrbu a candidat, în 2016, pe listele PNL la Parlament. Generalul, acuzat de plagiat 

Generalul Ioan Sîrbu figura, în 2016, pe locul 2 pe listele pentru Camera Deputaţilor la PNL Argeş. În 2012, pe când era consilier al ministrului Educației, a fost acuzat de plagiat.

Cursul său de implantologie, a dezvăluit ziarul Adevărul la acea vreme, este inspirat din tratatul "Dental Implants: The Art of Science", al cărui autor este profesorul american Charles Babbush. Potrivit sursei citate, în lucrarea denumită "Curs practic de implantologie orală" a lui Sîrbu se regăsesc capitole întregi din lucrarea implantologului american, pe care o citează doar la Bibliografie.

Cam tot pe atunci, Evenimentul Zilei nota că, deși generalul și-a recunoscut inițial fapta, dând vina pe tinereţe şi pe lipsa materialelor de specialitate din 2004, acesta a susținut, ulterior, că nu a plagiat.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL