Caz de meningită West Nile, confirmat de DSP

Friday, 25 August 2017, 15:51, Sursă: REALITATEA.NET

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați a confirmat un prim caz de meningită West Nile în județ, a declarat vineri, directorul instituției, Liliana Iordăchescu.

Adaugă părerea ta

Potrivit sursei citate, este vorba de spre un bărbat de 63 ani din Galați, apicultor amator, care ar fi contactat boala în timp ce se afla cu stupii pe raza comunei Foltești, scrie Agerpres.

"Bărbatul este internat în spital. (...) Infecția cu virusul West-Nile afectează sistemul nervos central, iar manifestările pot prezenta aspecte diferite: unele persoane pot prezenta simptome ușoare, incluzând febră, dureri de cap, greață, vărsături și uneori inflamarea ganglionilor limfatici și erupție cutanată pe fața anterioară și posterioară a toracelui și abdomenului. Persoanele infectate al căror sistem imunitar este scăzut, pot dezvolta o formă severă a bolii cu manifestări ce includ febră ridicată (39-40 grade Celsius), cefalee, dezorientare, fotofobie, tremor, convulsii, slăbiciune musculară, paralizie, comă", a precizat Liliana Iordăchescu.