Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Câți bani au cheltuit românii în minivacanța de Paște și 1 Mai

Sunday, 05 May 2019, 14:14 Sursă: REALITATEA.NET

Vama Veche, stațiunea unde petrecerile nu se opresc niciodată. Distracția de pe litoral a fost tocmai cea care a atras în vacanța de Paște și întâi mai 29 de mii de turiști. În Vamă, de exemplu, nu mai erau locuri de cazare.

Cele mai căutate au fost, însă, satele din Transilvania, Bucovina și Maramureș, dar turiștii n-au uitat nici de stațiunile montane sau balneare.


Iar unde a fost distracție, relaxare, mâncare bună și condiții decente de cazare au fost și mulți bani.

Turiștii români au cheltuit, în această perioadă, aproape 13 milioane de euro. Cu 13% mai mult față de anul trecut.

"În primul rând, au fost mai multe zile atsfel încât turiștii puteau să-și aleagă sejururi de 2-3-4 zile. Eu acum mă aflu pe litoral și încă mai sunt turiști aici. Trebuie să recunosc că și tarifele au crescut cam cu 10% față de anul trecut.", spune Dragoș Răducan, prim-vicepreședinte executiv al Federației Patronatelor din Turism.

În total, peste o sută de mii de turiști au ales destinații din țară în minivacanță și doar 10% au mers în străinătate. Estimările hotelierilor arată că urmează o vară în care încasările din turism vor crește din nou.

Odată cu creșterea cotației la euro, ne așteptăm la o explozie a tarifelro la utilități și la alimente ceea ce va duce la o creștere în cascadă, mai mult decât am anticipat-o. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL