Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alegerile parlamentare din Hong Kong, amânate cu un an pe fondul pandemiei de coronavirus

Friday, 31 July 2020, 14:16 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Carrie Lam, lidera administrației din Hong Kong, este cea care a făcut anunțul privind amânarea alegerilor din 6 septembrie pentru locurile din legislatura orașului, pentru un an, ca urmare a creșterii caurilor de infecție cu coronavirus. Vestea a venit însă ca un trăsnet pentru reprezentanții opoziției, care mizau pe un câștig de voturi.

Opoziția spera să câștige o majoritate istorică în Consiliul legislativ, unde doar jumătate dintre scaune sunt alese direct, iar cealaltă jumătate este ocupată în mare parte de numiți pro-Beijing.

Lam, care nu a oferit presei o nouă dată pentru scrutinul ce tocmai a fost amânat, a declarat reporterilor că decizia de astăzi a fost cea mai dificilă decizie luată în ultimele șapte luni.

Ea a spus că decizia a avut ca scop protejarea sănătății oamenilor.

Hong Kong-ul se confruntă în acest moment cu o creștere a numărului de îmbolnăviri, numai astăzi raprotând 121 de cazuri noi de infecție cu virusul SARS-CoV-2. Opoziția acuză, însă, guvernul că folosește pandemia de coronavirus ca pretext pentru a bloca votul cetățenilor, în condițiile în care, înainte de declanșarea crizei sanitare, orașul a fost scena unor masive proteste, de-a lungul mai multor luni, demonstranții militând pentru păstarea autonomiei față de China în contextul unor controversate proiecte de legi privind extrădarea.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL