Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Actorul care l-a jucat magistral pe Vlad Ţepeş a murit

Saturday, 28 March 2020, 16:13 Sursă: Realitatea.NET

Actorul Teatrului Nottara, cunoscut pentru rolul lui Vlad Ţepeş, va fi incinerat luni. "A fost dorinţa tatălui meu să fie incinerat", a declarat, pentru "Adevărul", fiica sa, Ana Sileanu. Ştefan Sileanu s-a născut pe 15 noiembrie 1939 în comuna Cislău, judeţul Buzău.

A debutat în anul 1965. A jucat teatru la Teatrul Naţional din Târgu Mureş şi la Teatrul Nottara din Bucureşti. În 1979 a jucat rolul titular în filmul istoric "Vlad Ţepeş" în regia lui Doru Năstase. Filmul a fost produs de Casa de Filme 5 sub direcţia lui Dumitru Fernoagă şi realizat în Centrul de Producţie Cinematografică Bucureşti. A avut un hobby important, pictura, având de-a lungul anilor câteva expoziţii personale.

Actorul absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L.Caragiale" în 1965. A început şi Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu", dar a renunţat după doi ani. A jucat la început la Cluj şi la Târgu Mureş, apoi, din 1976, la Teatrul ''Nottara'' din Bucureşti, unde şi-a desfăşurat cea mai mare parte a carierei artistice.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL