Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

38 de percheziții la evazioniști. 1,5 milioane de euro, prejudiciu

Wednesday, 17 August 2016, 08:50 Sursă: REALITATEA.NET

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, investigaţii criminale şi ordine publică din Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş au descins la 38 de adrese, vizând persoane şi firme din judeţele Mureş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Vaslui şi din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Mureş, în perioada decembrie 2015 – iulie 2016, administratorii unei societăţi comerciale din judeţ ”au stabilit o serie de relaţii comerciale fictive cu alte 15 firme de pe teritoriul ţării”.

”Pentru realizarea activităţii infracţionale, administratorul de fapt al societăţii din judeţul Mureş a intermediat cesionarea firmei, pe numele unei persoane interpuse, după care a procedat la contactarea mai multor clienți cărora, contra unui comision prestabilit, le-a furnizat facturi fiscale care reflectau diverse operaţiuni fictive”, precizează comunicatul.

Anchetatorii susţin că, pentru a părea veridice, facturile fiscale aveau la bază contracte fictive, iar plăţile se efectuau în cont bancar, ulterior banii fiind retraşi în numerar şi returnaţi persoanelor care comiteau evaziunea fiscală. Astfel, s-ar fi creat premisele unor operaţiuni de spălare a banilor.

Prejudiciul care ar fi fost cauzat prin evaziune fiscală a fost estimat la 1.850.000 de lei, în timp ce prins spălare de bani a fost produs un prejudiciu de aproximativ 1.000.000 de euro.

 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL