Rareş Bogdan vine cu veşti proaste despre Piatra Neamţ-ul istoric

 
Rares Bogdan
Rares Bogdan
FOTO: Realitatea TV

Rareş Bogdan a realizat un bilanţ trist al gestionării potenţialului turistic şi istoric al zonei Neamţului.

Candidatul PNL la europarlamentare a observat cum populaţia judeţului Neamţ a scăzut la cote alarmante, din cauză că oamenii au fugit în străinătate, pentru a scăpa de sărăcie. De asemenea, Rareş Bogdan a evidenţiat valorile naturale ale regiunii, de care guvernanţii au uitat.

"Piatra-Neamț. Aici e sediul agentiei de dezvoltare Nord-Est – a doua regiune din România ca risc de sărăcie cruntă (42% Eurostat) – a 5-a ca sărăcie din Europa. Salariul mediu net lunar, sub 2000 de lei.
În perioada 2012 – 2017 au plecat din Nord-Est 55.000 de locuitori. Multe cifre dureroase, de Ziua Independenței. La Piatra Neamț a avut baza al 15-lea regiment de Dorobanți, care a luptat la Plevna, Grivița, Rahova, Vidin și Smârdan pentru Independență.

Progresul, aici, este obligatoriu fie și numai pentru că actualul teritoriu al Neamțului a fost impregnat de cultura Cucuteni, una dintre cele mai vechi din Europa (5200 – 3200 Î. Hr)

Este acest patrimoniu valorificat în Europa? Sunt promovate în Europa Cheile Bicazului, cascada Duruitoarea, Codrii de Aramă, Codrii de Argint, Rezervația de zimbri?

Este promovat în Europa Ceahlăul, cu ale sale 180 de specii de păsări, sau cu legenda Dragobetelui, fiul babei Dochia?

Humuleștiul lui Creangă e în Neamț! Așa că vă spun așa: Cum sălta cămeșa pe Smărăndița Popii, de plâns, așa vor sălta cămeșile pesediștilor când vor pierde alegerile!

Moldova s-a trezit: Nu Rusia, ci Europa! În 2016, PSD a obținut in Moldova 54%, acum ultimul sondaj arată că are 34

România: 1 din 5 copii de 15 ani au dificultăți de citire, abandonul școlar e de 17%. Trebuie să investim 10% pt educatie. România nu mai are timp!!!

NE – cea mai mare regiune de dezvoltare a țării, ultimul loc la dezvoltare. 10% din populație dispare odată la 10 ani

NORD-EST – IARNĂ DEMOGRAFICĂ", a postat Rareş Bogdan pe Facebook.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?