Primul lift din lume fără cabluri, care se deplasează şi pe orizontală, va fi inaugurat în Berlin

Lifuri fără cablu
FOTO EXPLICATIE: Lifuri fără cablu

Inginerii de la compania ThyssenKrup au finalizat cu succes testele pentru primul lift care se deplasează atât pe verticală cât şi pe orizontală fără cabluri. Liftul se numeşte MULTI şi va fi instalat într-o clădire turn din Berlin.Acest lift inovator ar putea schimba modul în care se face design-ul clădirilor zgârâie-nori, potrivit Futurism.com.

În cazul lifurilor clasice, trase de cabluri, există o limită de 480 de metri dincolo de care elevatorul nu poate înainta. Dacă vorbim de clădiri foarte înalte, asta presupune că ești obligat să schimbi liftul pentru a merge și mai sus.

Lifturile Maglev de la ThyssenKrup au și marele avantaj de a se deplasa pe orizontală, fapt care permite un acces mult mai bun în toate colțurile clădirilor și rezolvă problema aglomerației în orele cu vârf de trafic.

ThyssenKrup a semnat primul contract cu clădirea East Side Tower care urmează să fie ridicată în Berlin. Din păcate nu vom vedea foarte multe astfel de elevatoare, în condițiile în care prețul este de 4 ori mai mare decât cel al lifturilor clasice.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?