Oreste, sincer cu Rareş Bogdan: cum recunoşti un român trist pe stradă: "Se adună energia între..."

 

Oreste Teodorescu a realizat o radiografie a societăţii româneşti, în emisiunea "Jocuri de putere", de joi seară.

Invitatul lui Rareş Bogdan a analizat starea de spirit ce caracterizează românii în aceste vremuri în care oamenii par din ce în ce mai trişti. Cu umor şi în stilul personal, Oreste a asemuit românul trist cu chipul actorului Sylvester Stallone.

"Noi nu ne mai aparţinem nouă înşine. Noi orbecăim. Noi, în ţara noastră, nu ne mai recunoaştem între noi. Nu am mai văzut oameni zâmbind, Rareş Bogdan! Îmi place să fac şi muncă brută, să mai merg şi cu metroul, mă mai împrăştii şi printre oameni. Nu trăiesc doar în bula mea de sticlă, unde toţi prietenii mei sunt ca mine. Din când în când mai plec prin ţară, să simt pulsul. Mă crezi, Rareş, că de vreo 2 ani de zile, eu n-am mai văzut oameni zâmbind? Dacă mergi cu metroul, faci depresie. Nu-l vezi pe unul zâmbind. Toţi îngânduraţi... Undeva, ca prin '86, '87. Cine a prins vremurile alea, ştie bine la ce mă refer. Se adună toată energia între sprâncene, buzele şi ochii sunt ca la Stallone, încruntaţi.

Asta e România, o Românie de trişti. De oameni care parcă sunt zombie. Plutim, noi nici nu mai mergem. Stăm cu privirea în pământ şi ne gândim cum să mai luăm un pachet de biscuiţi lui ăla micu'. Nu se poate, Rareş. Dacă eram o ţară de mlaştină sau numai piatră... Noi, care le avem pe toate, nu suntem în stare să facem din ţara asta nimic? O să mă întrebe nepotul: "Bunicule, de ce ne merge rău?". Eu ce să-i explic: "Tataie, de proşti!". Şi dacă suntem proşti, ne merităm sau nu ne merităm soarta?", s-a întrebat, retoric, Oreste Teodorescu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Codrean Răzvan
26 Oct 23:12
Adevărul este că nu mai avem un simbol, nu avem pe cine sa ne bazam, noi nu suntem tristi, noi suntem un popor vesel, dar asteptam pe cineva sa ne conduca, sa fie un exemplu si sa fie popolar(adik de al nostru). Pana atunci eu personal nu mint, nu promit fara cunoștința de cauza si ajut cat pot pe cei care au nevoie, inclusiv tara mea pe care o iubesc necondiționat!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?