Ora de vară 2019. Când dăm ceasurile înainte?

 

Ora de vară 2019. Ce se întâmplă cu ora de vară în 2019? 

Ora de vară 2019. Până în aprilie 2019, fiecare stat membru al Uniunii Europene trebuie să comunice până în aprilie dacă intenţionează să aplice în mod permanent ora de vară sau pe cea de iarnă.

Astfel, ultima schimbare obligatorie a ceasului ar avea loc pe 31 martie 2019, (fiind ora de vară). Tările care vor dori să treacă permanent la ora de iarnă, vor putea face acest lucru pe 27 octombrie 2019.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Chira Costin
27 Feb 16:54
Doresc sa scriu si eu cateva randuri, deoarece am vazut postate pe internet mai multe informari cu privire la trecerea la ora de vara in 31 martie 2019 si revenirea la TLR (Timp Legal Roman) pe 27 octombrie 2019. Eu sunt de parere sa nu anticipam lucruri care sunt incerte, deoarece Parlamentul European si Consiliul intentioneaza sa elimine din acest an schimbarea sezoniera a orei ( si nu din 2021 cum au cerut anumite parti implicate in procesul de modificare). Comisia Europeana lasa la latitudinea fiecarei tari, membra UE, sa decida daca doreste sa traiasca permanent in conditii de ora de vara sau ora standard ( sa nu mai folosim denumirea eronata si gresita "ora de iarna", pentru ca asa ceva nu exista. Pentru perioada aprilie-octombrie avem ora de vara, iar din 28 octombrie 2018 - 31 martie 2019, cel putin deocamdata, functioneaza Timpul Legal Roman, ora standard, ora astronomica, ora Europei Orientale. Pe de alta parte, se contureaza tot mai limpede si ideea, ca daca se va constata , ca lasand fiecare tara sa isi aleaga zona de fus orar, se va ajunge la dezechilibrarea fusurilor orare si afectarea transporturilor, Parlamentul European va emite o Directiva, prin care va stabili o ora unica, standard, care sa functioneze pe toata durata anului si care va fi aplicata in mod unitar in toate cele 28 de state membre. In urma unor sondaje efectuate in tara, parerile romanilor sunt impartite. Daca se iau in calcul doar exprimarile de opinie, bine fundamentate, o parte din romani doresc sa traiasca permanent in conditii de ora de vara, iar altii s-au exprimat pentru suprimarea DST ( Daylight Saving Time), argumentand ca ora care functioneaza in prezent este ora care a existat de cand se masoara timpul, este ora oficiala a fiecarei tari din lume si este ora corecta, iar ora de vara este o ora improvizata, creata in mod artificial, considerata de japonezi un amestec in legile naturii, motiv pentru care pe teritoriul Japoniei nu a functionat niciodata. Se mai argumenteaza
Răspunde
0 0
serban
24 Feb 19:09
Azi 24 februarie si discutam ce facem pe 31 martie . Oare nu aveti subiecte ??? De cazul Benalla ati auzit ???? De criza din Venezuela ati auzit???? Ati devenit un tabloid subtirel ! Comentariul il publicati????
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?