Motivul uimitor pentru care a intrat o ţară în Cartea Recordurilor

 
Motivul uimitor pentru care a intrat o ţară în Cartea Recordurilor
Motivul uimitor pentru care a intrat o ţară în Cartea Recordurilor

Cambodgia a intrat duminică în Cartea Recordurilor cu o eşarfă în lungime de 1.149, 8 metri, ţesută manual în stilul tradiţionalului batic roşu şi alb denumit ''krama'', informează AFP.La iniţiativa organizaţiei de tineret a partidului aflat la guvernare, peste 23.000 de persoane au participat la operaţiunea de ţesere a eşarfei, desfăşurată în faţa palatului regal din Phnom Penh.

Eşarfa gigant a fost întinsă duminică, cu ajutorul a mii de persoane, pe o stradă din capitală pentru a permite unui reprezentat din partea cărţii recordurilor Guinness să realizeze măsurătorile oficiale.


''Cu 1.149, 8 metri, aţi stabilit un nou record mondial Guinness'', a declarat, în aplauzele mulţimii, reprezentantul Cărţii Recordurilor, Swapnil Dangarikar.

Premierul Hun Sen, aflat la putere de 33 de ani, a încurajat iniţiativa, ţesând chiar el câteva fire al eşarfei.

Politicianul a fost reprezentat la ceremoniei de fiul său, Hun Many, un parlamentar care conduce mişcarea de tineret responsabilă pentru organizarea evenimentului. ''Acest record mondial Guinness este al tuturor cambodgienilor'', a declarat acesta din urmă.

Premierul încearcă de câţiva ani să câştige bunăvoinţa tinerilor, lansând o pagină de Facebook şi afişând o atitudine mai relaxată în public, potrivit AFP.

În 2015, Cambodgia a stabilit recorduri mondiale pentru dansul Madison cu cel mai mare număr de participanţi, la care au luat parte 2.015 de persoane, şi pentru cea mai mare prăjitură tradiţională cu orez, în greutate de 4,04 tone, potrivit Xinhua.

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?