Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră despre alocațiile copiilor

 
Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră despre alocațiile copiilor
Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră despre alocațiile copiilor

Alocaţiile de stat pentru copii vor fi indexate anual, în raport cu indicele de inflaţie, începând din 2020, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă susținută la Botoșani, ministrul Muncii, Marius Budăi.

El susține că măsura se va aplica începând cu 1 ianuarie 2020, cheltuielile aferente majorării alocaţiilor urmând să fie incluse în bugetul pe anul viitor.

"Săptămâna asta, în Comisia de muncă am fost prezent la o dezbatere şi am aprobat ca alocaţiile pentru copii să fie indexate anual cu rata inflaţiei, până facem alte măsuri de majorare", a afirmat Budăi, citat de Agerpres.


De la 1 aprilie, alocația este de 300 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau până la 3 ani în cazul copiilor cu dizabilități, 150 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, precum și pentru tinerii care au împlinit vârstă de 18 ani și urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea acestor cursuri. De asemenea, alocația este de 300 de lei și pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 3 și 18 ani în cazul celor cu dizabilități.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?