Mașinile electrice premium, vinovate de mai multe accidente decât cele convenționale

 

Conform unei societăți de asigurări, mașinile electrice din categoria premium generează cu 40% mai multe accidente decât variantele lor cu motoare convenționale. Motivul pare să fie accelerația aproape instantanee a mașinilor cu propulsie exclusiv electrică.

Un studiu realizat de compania de asigurări AXA arată că mașinile electrice premium provoacă cu 40% mai multe accidente decât versiunile cu motoare cu combustie internă din cauza faptului că șoferii nu se adaptează la accelerația mai rapidă a acestora.

Compania franceză de asigurări AXA a efectuat recent un studiu în care a încercat să scoată în evidență diferențele dintre numărul de accidente produse de mașini electrice și cele echipate cu motoare cu combustie internă.

Studiul a relevat că, în medie, mașinile electrice produc la fel de multe accidente ca cele tradiționale, însă o analiză detaliată a scos în evidență câteva diferențe notabile.

Astfel, mașinile electrice de oraș cauzează mai puține accidente decât mașini de oraș cu motoare tradiționale. În schimb, mașinile electrice premium și SUV-urile premium generează cu 40% mai multe accidente decât mașinile din segmente similare echipate cu motoare cu combustie internă.

Reprezentanții AXA consideră că motivul este reprezentat de accelerația mai rapidă a mașinilor electrice, ca urmare a disponibilității imediate a cuplului.

"Am observat că mașinile electric de oraș produc sensibil mai puțin accidente. Totuși, dacă ne uităm la mașinile premium și SUV-uri, vedem cu 40% mai multe accidente cu mașini electrice", afirmă Bettina Zahnd, șefa departamentului de cercetare a accidentelor din cadrul AXA.

De altfel, un sondaj realizat în acest an de AXA a evidențiat că jumătate dintre șoferii de mașini electrice au admis că au fost nevoiți să-și schimbe stilul de condus după ce au renunțat la mașinile cu motoare cu combustie internă.

Pe de altă parte, reprezentanții AXA au afirmat că studiul nu este neapărat unul reprezentativ și că pentru moment nu este clar dacă acesta va avea o influență asupra costurilor pentru polițele de asigurare pentru mașini electrice.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?