Iohannis, replică pentru Dăncilă: ”Prim-ministrul îmi cere să încalc Constituția”

 

Președintele Klaus Iohannis îi răspunde premierului Viorica Dănculă. ”Acțiunile premierului Dăncilă generează grave blocaje cu consecințe negative pentru români”, spune șeful statului

Acesta spune că insistența cu care prim-ministrul Viorica Dăncilă refuză să solicite acordul Parlamentului pentru un nou Guvern generează gravul blocaj în care se adâncesc instituțiile statului român.

”Cu fiecare zi, se văd noi consecințe negative majore, ultimul exemplu fiind organizarea examenului de rezidențiat”, spune șefului statului

Conform acestuia, prin recenta sa decizie, ”Curtea Constituțională a statuat în mod clar că, odată cu ieșirea ALDE de la guvernare, Președintele României poate numi miniștri titulari numai cu aprobarea prealabilă a Parlamentului”.

”Nici nu era nevoie de o decizie a CCR pentru a se constata evidența necesității de a respecta un articol din Constituție. Dacă ar fi acționat cu bună-credință și ar fi dorit cu adevărat să evite orice blocaje, doamna Dăncilă ar fi trebuit, așa cum i-am cerut, să meargă în Parlament și să obțină validarea pentru noul său Guvern.

Dacă doamna Dăncilă nu înțelege nici acum sensul deciziei Curții Constituționale, îi mai explic încă o dată, în mod public: este fără echivoc faptul că, pentru numirea unui ministru titular la educație, premierul trebuie să se prezinte în Parlament”, a spus președintele Iohannis.

Conform șefului statului, Viorica Dăncilă îi cere să încalce Constituția.

”Prin solicitarea adresată astăzi, prim-ministrul practic îmi cere să încalc Legea fundamentală forțând instituirea unui al doilea interimat succesiv la Ministerul Educației Naționale, în condițiile în care pentru acest portofoliu domnul ministru Daniel Breaz a exercitat această funcție timp de 45 de zile, durată maximă permisă de articolul 107 din Constituție. La acest moment, singura autoritate competentă să se exprime cu privire la demersurile prim-ministrului și activitatea Guvernului rămâne Parlamentul, iar, din această perspectivă, dezbaterea moțiunii de cenzură reprezintă cadrul cel mai adecvat”, mai spune acesta.

Dăncilă, decizie surpriză: Premierul a trimis la Cotroceni noi propuneri de miniștri interimari

De asemenea, președintele României a afirmat că amânarea examenului de Rezidențiat 2019 reprezintă o lipsă de respect.

”Anunțul de astăzi al Ministrului Sănătății arată incapacitatea actualei guvernări de a organiza admiterea la rezidențiat și de a gestiona resursa umană din sănătate, resursă vitală pentru buna funcționare a sistemului. Lipsa de respect faţă de absolvenții de medicină și față de profesia medicală în general, faţă de pacient şi faţă de cetățean, este o caracteristică a Guvernului PSD.

Organizarea rezidențiatului ar fi trebuit să se facă pe baza unei metodologii clare, iar Guvernul este cel care a întârziat nepermis de mult, ca în fiecare an, aprobarea acesteia. Mai mult, acest examen este îngreunat și întârziat suplimentar anual și de numeroasele etape birocratice.

Studenții au nevoie de predictibilitate și stabilitate și nu este normal ca pentru cel mai important examen din viața lor profesională să afle detalii cruciale, precum numărul de posturi disponibile sau data examenului, cu doar câteva săptămâni înainte. Amânarea examenului de rezidențiat, o etapă esențială care definește parcursul profesional al oricărui student la medicină, constituie o dovadă în plus a eșecului Guvernului PSD. Această situație, care denotă o delăsare jenantă în raport cu o temă de o asemenea relevanță pentru sistemul de sănătate, arată dimensiunile dezastrului unui guvern lipsit de competență și viziune.

În contextul în care foarte mulți dintre absolvenții programelor de medicină decid să părăsească țara, România are nevoie urgent de un nou guvern responsabil, care să îmbunătățească rapid acest proces”, spune Klaus Iohannis.

Examenul de Rezidențiat 2019, amânat. Dăncilă: Iohannis este de vină!Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Carmela Pedro
20 Oct 17:02
Bună ziua,
Caută un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână datorită finanțării inadecvate? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți servicii de capital de la băncile locale și alte institute financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite domenii ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! Oferim tot felul de împrumuturi de orice sumă pentru companii și persoane fizice, cu o dobândă scăzută și accesibilă de 3%. Procesul nostru de capital și creditare este sigur, autentic și garantat 100%. Interesat va rugam sa ma contactati prin e-mail; (carmelapedro24@gmail.com)
Număr WhatsApp: +1 585-326-2165
Număr Viber: +1 585-326-2165
Răspunde
0 0
Carmela Pedro
20 Oct 17:00
Căutați un împrumut autentic? sunteți la locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! oferim tot felul de împrumuturi de orice sumă pentru companii și persoane fizice, cu o dobândă de 3% scăzută și accesibilă. Procesul nostru de capital și creditare este sigur, autentic și garantat 100%. Interesat contactează-mă prin e-mail acum la; (carmelapedro24@gmail.com)
Număr WhatsApp: +1 585-326-2165
Număr Viber: +1 585-326-2165
Răspunde
0 0
Alina
13 Oct 12:07
Bună ziua tuturor
Aveți nevoie de un împrumut instantaneu?
Aplicați cu compania mea prin (capitalfunding.usa.org@gmail.com) dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, pentru că oferim cel mai bun serviciu de împrumut din toată lumea.

Ai nevoie de bani pentru a plăti facturile?
Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o afacere nouă?
Aveți la dispoziție un proiect neterminat din cauza finanțării proaste?
Aveți nevoie de bani pentru a investi într-o anumită zonă de specializare care vă va aduce profit? și nu știi ce să faci.

Redăm toate tipurile de servicii de împrumut

Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut, vă rugăm să răspundeți imediat la acest e-mail: (capitalfunding.usa.org@gmail.com)

Rețineți că împrumutul este acordat cu o dobândă de 3%, vă rugăm să ne reveniți acum, dacă sunteți interesat.
Denumirea companiei: Elements Capital Funding
Adresa de e-mail: capitalfunding.usa.org@gmail.com
Număr de telefon (WhatsApp): +4915758108767
Răspunde
0 0
Diaspora
05 Oct 07:17
Oooo, PNL verdamte schweine! Verfluchte teufel kleine schweine! Geh zum teufel PNL!
Răspunde
0 0
cotoi
05 Oct 06:34
Alooooo nu a-ti inteles nimic bateti apa in piua , pai cine sint cei ce au modificat urgent legile spte binele hotilor nu tot ei si acum va plingeti , ciocul mic stiti cum e cu sabia .
Răspunde
0 0
MARY THOMAS
04 Oct 23:24
Salutările formează firma de împrumut cu pășune verde.

Ai nevoie de un credit pentru realizarea proiectelor tale
Ai fost respins de multe bănci
Aveți nevoie de finanțare pentru consolidarea datoriilor?
Aveți nevoie de finanțare care să vă ajute afacerea să revină pe drum. Știți că suntem cea mai bună soluție pentru dvs. în domeniul obținerii unui împrumut personal.

Contactați-ne prin: {Greenpastureloanfirm@gmail.com}

Acordăm credite la o rată generală anuală de 3% cu
Posibilități. Pentru mai multe informații despre ofertele noastre de credit

Vă rugăm să ne contactați: Greenpastureloanfirm@gmail.com
Greenpastureloanfirm@gmail.com
Greenpasturelanfirm @ gmail .com
Răspunde
0 0
Rezistenta
04 Oct 19:41
Mai nea Blandu Ben, lasa bre Romania sa functioneze ca altfel te duci si matale de rapa cu intreaga adunatura din jurul tau. N-auzi ca USR nu vrea sa guverneze? Cine crezi tu ca va guverna? Caricatura betiva Orban si aratarea aia Kil Bil? Astia nici la Circ nu se mai incadreaza.
Răspunde
0 0
Bogdan
04 Oct 18:07
Atâta timp cât CCR prin decizie îl obligă să numească interimari, scuzele cu alta interpretare a legii sunt penibile și arată ce respect pentru lege are președintele.
Deciziile CCR sunt obligatorii dar se pare că președintele se consideră deasupra legii inventând considerente care nu stau in sarcina sa ci a CCR iar aceasta a decis clar că este obligat să numească interimarii propuși.
Răspunde
0 0
Cosmin
04 Oct 18:00
Din ce am citit au fost deja interimari pe acele posturi pentru 45 de zile, dupa aceea trebuie numiti si aprobati permanenti. Ori Johannis nu mai poate numi inca o data interimari ca nu e constitutional, iar pt permanenti Dancila trebuie sa se prezinte in fata Parlamentului dar nu vrea....
Răspunde
0 0
dan viorel
04 Oct 17:52
DEMISIA KWY !!!! Cat mai urgent pentru binele poporului roman !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?