Cozmin Guşă: "Klaus Iohannis, prin tăcere, l-a ajutat pe Dragnea"

 

Cozmin Guşă a dezvăluit, vineri seară, că "victoria cât o înfrângere înregistrată de Dragnea" a fost favorizată şi de atitudinea lui Klaus Iohannis. Sau, mai bine zis, de lipsa de atitudine a preşedintelui, care, "prin tăcere, l-a ajutat pe liderul PSD", consideră consultantul politic.Cozmin Guşă anunţă că rezultatul din CEx-ul PSD ar fi fost altul, dacă Iohannis intervenea.

"O să ridic puţin ştacheta: cel care putea să tranşeze jocul din PSD, printr-o exprimare publică destul de clară apropo de reforma partidelor şi un alt premier de la PSD reformist anti-Dragnea, ar fi fost preşedintele Iohannis. Dacă Iohannis nu ar fi tăcut aşa cum ne-a obişnuit în ultimul an, dacă s-ar fi exprimat că este de interes naţional ca PSD-ul să capete altă majoritate care nu este de tip infracţional, atunci scorul ar fi fost invers în acest CEx, pentru că toţi ar fi avut garanţia că în urma unei descăunări a lui Dragnea şi a lui Dăncilă, ar fi venit un alt prim-minstru din zona reformistă a PSD şi practic toţi s-ar fi raliat acolo pentru că laşitatea este mare. Domnul Iohannis, prin tăcere, l-a ajutat pe Dragnea, din păcate. Era o implicare a unui preşedinte căruia îi pasă de o majoritate care să ne ofere un prim ministru euro-conform şi nişte miniştri care să nu participe ca într-un grup infracţional oorganizat la devalizarea bugetelor. Practic, Iohannis ar fi trebuit să se exprime. Iohannis, dacă n-a fost atent sau nu-l interesează, prin tăcere l-a ajutat pe Dragnea. N-am observat pe lista lui Dragnea că ar fi fost criticat preşedintele Iohannis. Care e statul paralel al lui Dragnea? Când stătea el la masă, lângă Kovesi, Coldea şi Maior? Sau vroia să ne spună că el era trimis în misiune? Să afle ce face statul paralel? Era un agent al civilismului din România...

Referitor la Bădălău şi la încă un personaj pe care nu-l spun în seara asta, eu am avut o bănuială de la început că e infiltrat ca să livreze informaţii din grupul celor care nu-l mai vor pe Dragnea. Şi în spate să-şi negocieze nişte funcţii bănoase pentru oamenii lui... Hotelurile la mare sunt scumpe, greu de întreţinut, mai ales pe la Mamaia, pentru asta ai nevoie de fonduri", a spus Cozmin Guşă.

Consultantul politic a concluzionat: "Ceauşismul în PSD a murit", este ideea cu care ar trebui să rămânem după CEx-ul PSD de vineri.

"Realitatea TV l-a făcut preşedinte pe Iohannis. Noi l-am susţinut pe Iohannis ca să nu ajungă baronii să împartă România. Preşedintele Iohannis nu încălca Constituţia deloc şi pentru cei din CEx, dacă ar fi venit cu o asemenea informaţie vitală pentru ţară, că-şi doreşte un alt prim-ministru decât Dăncilă, recte din partea din PSD care este reformistă şi anti-Dragnea, adică împotriva grupului infracţional organizat, n-am fi avut decât de câştigat cu toţii. Scenarita asta, că Iohannis e de partea lor, nu funcţionează. Un preşedinte încă e foarte puternic. Acei laşi care au balansat nu s-ar mai fi balansat în favoarea lui Dragnea, ci în defavoarea lui Dragnea, dacă preşedintele Iohannis ar fi intervenit.

Rămânem cu faptul că în mod cert Ceauşismul a murit azi în PSD, ceea ce nu e puţin lucru. Dragnea conducea PSD-ul până astăzi într-un mod ceauşism. Ceauşescu a murit. Are o victorie cât o mare înfrângere", a încheiat Guşă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
johnneil
22 Sep 16:50
Si iar observ ca spusele mele nu apar.
Oare de ce?
Sa le repetam?
ochei!Baaaaaaaaaaaa! Ati inebunit de-a bine-lea?
Ce trebuie sa mai faca Johannes?
Daca zice ceva nu este bine.
Daca nu zice nimic iar nu este bine.
Răspunde
0 0
M___E PNL
22 Sep 16:06
Daca Realitatea TV l-a facut presedinte pe Iohannis, CIA si SRI ce l-au mai facut? Fara furtul masiv de voturi din strainatate, mai ajungea presedinte Iohannis cand zbura porcul! Gusa, apuca-te de o meserie cinstita, daca esti capabil sa inveti una, ca esti praf cva analist politic!
Răspunde
0 0
bruce lee
22 Sep 14:52
Ca sa citam din clasicii...in viata Cozmin Gusa ori e un bou or e securist de tip vechi. Alegerea e libera in functie de cititor...
Răspunde
0 0
marian
22 Sep 12:49
bre la voi la securitate chiar se poate orice. iohanis este presedinte de tara bre, pana si el a inteles asta si se comporta de ceva timp ca atare. ce vrei sa intervina precum schizofrenicii din strada si de pe la posturile tv. nu e dispus sa-si dea foc singur si degeaba. spre deosebire de altii el trebuie sa castigd un alt mandat si nu-si mai permite sa se inconjoare de astfel de schizo.
Răspunde
0 0
sosos
21 Sep 23:32
Nu este vorba de tacere. Stim ca, de obicei, lui Johaos ii trebuie mai mult timp sa inteleaga ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?