Greșeala pe care o fac șoferii când pornesc motorul pe timpul sezonului rece

 
Mit sau realitate: Trebuie să încălzeşti motorul maşinii iarna înainte să pleci la drum?
Mit sau realitate: Trebuie să încălzeşti motorul maşinii iarna înainte să pleci la drum?

Mecanicii ne sfătuiesc ca, înainte de a ne porni maşina, iarna, să dăm mai întâi zăpada jos, ca să nu cadă pe lunetă sau să nu fie purtată de vânt pe alte maşini sau pe carosabil. O greșeală clasică făcută de șoferi la pornirea motorului iarna este să nu-l lase să funcţioneze 2-3 minute înainte de a pune maşina în mişcare.

Pe timpul iernii, înainte de a porni la drum, este foarte important să curăţăm maşina. Trebuie să fie dată jos toată zăpada, inclusiv pavilionul, să nu cadă pe lunetă sau să nu fie purtată de vânt pe alte maşini sau pe carosabil. La fel şi geamurile, ele trebuie curăţate temeinic ca vizibilitatea să fie maximă.

Un mecanic, de la blogul autoeconom.ro îi sfătuieşte pe conducătorii auto ca, după pornirea motorului, iarna, să-l lase să funcţioneze 2-3 minute înainte de a pune maşina în mişcare ca în acest timp motorul să ajungă la temperatura normală de funcţionare, ca pistoanele să se dilate şi pot să suporte exploziile.

După pornire, se recomandă acţionarea comenzii de dejivrare (înlăturarea stratului de gheaţă sau de chiciură format pe suprafeţele care vin în contact cu aerul umed şi subrăcit) a parbrizului şi doar după câteva minute să se cureţe cu o racletă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Vladimir
13 Nov 12:07
Bucurestiul este un oras foarte mare in raport cu populatia Romaniei.Orasul numai produce politicieni care sa preia fraiele politcii? ne limitam sa aducem politicie ni din import ba de din teleorman, Cluj,,Sibiu sau din alta parte. Toti provincialii s-au facut politiceni si au invadat Bucurestiul As dori sa avem presedinte din bucuresti si prim minsitru tot din Bucuresti.Poate la vot vom fi mai multi care sa voteze un om din orasul nostru si nu din alta parte.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?