Firea: Nu mai putem continua așa, sub teroarea excluderilor. Dragnea a devenit un personaj toxic

 
Gabriela Firea, scrisoare în plin CEX al PSD: Dragnea a devenit un personaj toxic
Gabriela Firea, scrisoare în plin CEX al PSD: Dragnea a devenit un personaj toxic

"PSD este condus acum de un om preocupat doar de propria situație politică", este declarația vicepreședintelui PSD, Gabriela Firea, chiar în timpul ședinței Comitetului Executiv al PSD. Firea spune că nu mai poate continua sub teroarea excluderilor și a dizolvărilor. 

"Nu mai putem continua așa, sub teroarea excluderilor și a dizolvărilor. Frica poate menține, vremelnic, un status-quo, dar în niciun caz nu este o soluție pentru progres și construcție.

În general, a-i exclude pe cei care vor să se țină de cuvânt față de români este un act profund antidemocratic. În cazul nostru, excluderile nu rezolvă o problemă, așa cum se iluzionează unii, ci o agravează. Nu este vorba doar de imaginea partidului sau de orgoliul anumitor lideri, ci de şubrezirea propriei guvernări.

Cei puși în discuție azi pentru excludere s-au numărat printre cei mai activi colegi, printre cei care au adus rezultate excelente pentru partid. Au avut poziții critice, dar n-au sabotat cu nimic guvernarea, dimpotrivă, au votat toate proiectele și s-au luptat, uneori eroic, cu adversarii noștri.

Adevărată provocare pentru PSD este guvernarea, care trebuie să genereze bunăstare pentru români și prestigiu pentru România, odată cu preluarea președinției rotative a Consiliului UE.

Nu ne mai putem permite să ne irosim resursele și credibilitatea în dispute interne incorecte, inechitabile, manipulate, în condițiile în care oricum suntem atacați, ca partid, din toate părțile. După cum nu mai putem accepta ca partidul să fie capturat de un grup care acționează pe principiul "cine nu e cu noi e împotriva noastră" și a cărui agendă se îndepărtează pe zi ce trece de cea a cetățenilor.

PSD este condus în acest moment de un om preocupat doar de propria situație politică, juridică, economică, și ale cărui ieșiri bizare și departe de a fi ale unui bărbat de stat denotă disperare și încrâncenare. Știu, sunt vinovată, alături de mulți alți colegi, pentru că am girat existența acestui personaj devenit toxic pentru țară și l-am ajutat să-și consolidze poziția, din care acum folosește puterea în mod discreționar. Dacă ar fi fost vorba doar despre dezamăgirea mea, poate aș fi tăcut. Dar e vorba de bucureștenii pe care îi reprezint și care sunt afectați de acțiunile dușmănoase ale lui Liviu Dragnea față de bucureșteni și mulți, mulți alți români din toată țară.

Şubrezirea prin manevre subterane a majorității din Consiliul General, în ideea de a mi se arată mie cine e jupânul, le aduce, în fapt, prejudicii oamenilor interesați să trăiască mai bine în București.

Mai mult, pozițiile mele critice dar bazate pe argumente, la adresa conducerii partidului au început în momentul în care am realizat că prin pasivitatea sau chiar piedicilor din partea unor oameni din guvern, fideli lui Liviu Dragnea, este pus în pericol programul de guvernare locală cu care ne-am prezentat în fața electoratului. Din punctul meu de vedere, acest lucru este inacceptabil, iar dacă vor exista repercusiuni politice, mi le asum.

Și dată afară din funcții de Dl Dragnea, ca și cum ar fi partidul lui personal, eu rămân în PSD simplu membru. Dacă nici simplu membru nu mă mai acceptă L Dragnea, voi rămâne un om de stânga - dar stânga adevărată, legitimă, solidară cu nevoile oamenilor, și nu cu grupurile lui de interese.

Ne aflăm într-un moment critic, pentru partid și pentru țară, și senzația multora este că ne îndreptăm spre prăpastie. Dacă există oameni care sesizează acest pericol și iau atitudine, ei nu sunt pucişti, ci reformatori. Iar reformele, chiar și atunci când iau forma unor utopii, nu pot sub nicio formă să fie tratate cu pumnul în gură. Și le-aș aminti unor colegi un vechi proverb chinezesc: răzbunătorul va trebui să sape, de la început, două gropi", scrie Firea.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Mihai
06 Nov 03:06
Ba n-a devenit toxic, asa a fost totdeauna.
Răspunde
0 0
Vladimir
05 Nov 18:21
Este bine doamna Gabriela Firea ca-l criticati pe Livache dar când după câștigarea primăriei Capitalei același domn Dragnea v-a înmânat intr-un cadru festiv 3 trandafiri roșii cum a fost ? Nu sunt eu in măsura sa ca judec, nu sunt membru al nici unui partid dar uitați-va cum arată Capitala României, traficul infernal, unde sunt soluțiile cu care v-ați laudat la preluarea mandatului.Daca vreți sa Rămâneți in amintirea electoratului demarați un proiect care sa descongestioneze circulația in Bucuresti. Și msi este ceva vor rămâne faptele și mai lăsați-ne cu festivalurile și tot felul de show-uri pe banii nostrii ca doar nu veniți cu vsnu de acasă. Bucureștiul are nevoie de un nou proiect și Dvs.sincer NU va regăsiți in acest proiect. Și știți de ce ? Nu aveți expertiza necesară pentru așa ceva n-ai pe românește Any aveți competentă necesară. Ați înființat tot felul de companii ale primăriei , pompat cu banii nostrii , încălcând liberă concurenta pentru ca Dvs.chiar BU înțelegeți ce înseamnă concurenta liberă intr-o economie de piața , nu folosind banii de la buget di băgând in faliment o serie de firme doar de dragul de a avea companiile mele ca sa citez un clasic in viața. Și sa numsi folosiți sintagma bucureștenii mei ca nu suntem păpușarii nimănui sub vorbe foarte mieroase. Mai multă acțiune și sa lăsam vorbăria ca strica și sa nu uitați ca sunteți primul gospodar al orașului București și lăsați la poarta instituției disputele politice.
Răspunde
0 0
Vladimir
05 Nov 18:19
Este bine doamna Gabriela Firea ca-l criticati pe Livache dar când după câștigarea primăriei Capitalei același domn Dragnea v-a înmânat intr-un cadru festiv 3 trandafiri roșii cum a fost ? Nu sunt eu in măsura sa ca judec, nu sunt membru al nici unui partid dar uitați-va cum arată Capitala României, traficul infernal, unde sunt soluțiile cu care v-ați laudat la preluarea mandatului.Daca vreți sa Rămâneți in amintirea electoratului demarați un proiect care sa descongestioneze circulația in Bucuresti. Și msi este ceva vor rămâne faptele și mai lăsați-ne cu festivalurile și tot felul de show-uri pe banii nostrii ca doar nu veniți cu vsnu de acasă. Bucureștiul are nevoie de un nou proiect și Dvs.sincer NU va regăsiți in acest proiect. Și știți de ce ? Nu aveți expertiza necesară pentru așa ceva n-ai pe românește Any aveți competentă necesară. Ați înființat tot felul de companii ale primăriei , pompat cu banii nostrii , încălcând liberă concurenta pentru ca Dvs.chiar BU înțelegeți ce înseamnă concurenta liberă intr-o economie de piața , nu folosind banii de la buget di băgând in faliment o serie de firme doar de dragul de a avea companiile mele ca sa citez un clasic in viața. Și sa numsi folosiți sintagma bucureștenii mei ca nu suntem păpușarii nimănui sub vorbe foarte mieroase.
Răspunde
0 0
Curj,găină,că te tai
05 Nov 17:07
Nu disperati ,doamna,va vine rândul sa iubiti fostul dv partid,mai mult ca trădarea!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?