Cum rezolvă MAE criza fetiței românce de 4 ani, captivă ISIS

 

Ministerul Afacerilor Externe transmite că urmăreşte cazul unui cetăţean minor român aflat într-o tabără de refugiaţi de pe teritoriul Siriei din momentul semnalării acestuia în data de 4 iunie. MAE face demersuri în vederea preluării în custodie şi repatrierii în siguranţă a minorului.

"Ministerul Afacerilor Externe are în atenţie cazul în desfăşurare al cetăţeanului român minor aflat într-o tabără de refugiaţi de pe teritoriul Republicii Arabe Siriene, încă din momentul semnalării acestuia în data de 4 iunie 2019. Cazul este gestionat de către Celula de Criză interinstituţională, fiind întreprinse o serie de demersuri pe lângă autorităţile siriene şi irakiene pentru stabilirea unei soluţii favorabile de finalizare a acestui caz şi repatrierea în siguranţă a minorului. Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe au iniţiat acţiuni pe lângă Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie", arată un comunicat al MAE.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii MAE cu experienţă în domeniu au avut întâlniri inclusiv cu reprezentanţii Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, precum şi cu reprezentanţii Comitetului Internaţional al Crucii Roşii din Republica Arabă Siriană.

Ministerul Afacerilor Externe întreprinde o serie de acţiuni şi demersuri în vederea preluării în custodie şi repatrierii în siguranţă a cetăţeanului român minor, potrivit reprezentanţilor ministeriali.

"Având în vedere că avem de-a face cu un caz sensibil aflat în plină desfăşurare, MAE adresează rugămintea ca situaţia să fie tratată cu maximă responsabilitate şi prudenţă în spaţiul public de către toate instituţiile implicate, inclusiv de către reprezentanţii mass-media, în limitele legii şi cu respectarea principiului democratic al libertăţii de exprimare. Adresăm această rugăminte pornind de la interesul superior al minorului şi de la conştientizarea faptului că viaţa şi siguranţa unui cetăţean român – mai ales minor fiind – trebuie să prevaleze faţă de orice alte considerente", transmite Ministerul.a scris că o fetiță de 11 ani a cărei mamă este româncă, iar tatăl tatăl sirian a decedat a devenit monedă de schimb între o grupare militară kurdă din nordul Siriei și statul român.

Ziarul Libertatea a scris că o fetiță de 11 ani a cărei mamă este româncă, iar tatăl tatăl sirian a decedat a devenit monedă de schimb între o grupare militară kurdă din nordul Siriei și statul român.

Calvarul lui Tasneem a început odată cu războiul din Siria și plecarea mamei, căreia practic fata îi fusese luată, după moartea soțului, de către familia extinsă a bărbatului. Locuind în nordul țării, fetița a fost crescută de un unchi lider al ISIS din regiune, care a îndoctrinat-o cu propagandă islamică radicală și care ar fi vrut s-o mărite cu un jihadist, potrivit relatărilor mamei Natalia Chiorean. După ce orașul Baghouz, unul dintre bastioanele ISIS, a căzut, Tasneem a ajuns într-o tabără de refugiați afiliați ISIS și a reușit să-și contacteze mama în România, care a cerut ajutorul statului român.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
MAE urmareste atent incasarea SALARIILOR !!!
03 Sep 02:48
Sifoneaza statul, fac burti si gusi si se plimba prin toara lumea pe banii poporului DAeGEABA ! ce se intimplat cu multi alti romani !? ZERO !!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?