Ce jurnalist va conduce postul Radio Europa Liberă de la București

 
Conducerea posturilor Europa Liberă din Romania și Bulgaria
Conducerea posturilor Europa Liberă din Romania și Bulgaria

Radio Europa Liberă Jurnalista Sabina Fati va conduce postul Radio "Europa Liberă", se arată într-un comunicat de presă transmis vineri de la Washington.Conducerea de la Washington a postului Radio Europa Liberă/Radio Liberty a anunțat vineri, 21 septembrie, cine sunt cei doi oameni care vor conduce birourile din România și Bulgaria, care urmează să fie redeschise în ultima lună a anului în curs.

Postul din România al Radio Europa Liberă va fi condus de jurnalista Sabina Fati, din poziția de Managing Editor, începând cu data de 1 octombrie, se arată în comunicatul de presă. Sabina Fati a mai lucrat pentru postul american în anii 90, iar recent a fost redactor-șef adjunct al cotidianului Romania Libera.

Biroul din Bulgaria va fi condus de jurnalistul Ivan Bedrov, care are peste 25 de ani de experiență în mass-media din țara vecină.

Radio Europa Liberă/Radio Liberty va începe să transmită, începînd din decembrie 2018, reportaje multi-media, analize politice în limbile bulgară și română și să activeze în parteneriat cu instituțiile media locale pentru a da amploare proiectelor existente, pentru a promova responsabilitatea pe plan public și pentru a contracara informațiile false.

Radio Europa Liberă şi Radio Liberty au fost înființate în timpul Războiului Rece pentru combaterea comunismului. După ce și-a închis activitatea în România în august 2008, postul de radio finanţat de Congresul Statelor Unite a continuat să emită în Moldova și regiunea Transnistria, dar și în alte zeci de țări din Europa de Est, Balcani și Orientul Mijlociu.

„Sperăm în mod special ca transmisiunile noastre, realizate de jurnaliști locali, să contribuie la dezvoltarea unei prese libere, să promoveze valorile și instituțiile democratice și să suțină dezbaterile în ambele țări despre locul lor în NATO, în Uniunea Europeană și în celelalte organizații occidentale. Așteptăm să intrăm în parteneriat cu media locale independente și cu societatea civilă", a afirmat Thomas Kent, președintele companiei REL/RL în iulie 2018 când s-a anunțat redeschiderea postului.

Potrivit acestuia, oficialități guvernamentale, reprezentanți ai societății civile și ziariști din ambele țări și-au exprimat îngrijorarea că dezinformarea, corupția și divizările sociale sînt pe cale să submineze sistemele lor politice.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?