MENIU

CONCLUZIE sumbră: Riscul de A MURI al celor nevaccinați,  mai mare de 68 de ori decât cei imunizați - Cine face ANUNȚUL

CONCLUZIE sumbră: Riscul de A MURI al celor nevaccinați,  mai mare de 68 de ori decât cei imunizați

Riscul de a muri al persoanelor nevaccinate este de peste 60 ori mai mare față de cele care s-au imunizat. 

Avertismentul vine de la vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie - Emilian Popovici într-o perioadă în care numărul românilor care aleg să se vaccineze zilnic este sub 1.000, în timp ce în spitalele din România sunt internate peste 9 mii de persoane bolnave de COVID-19, potrivit bilanțului de duminică, 20 februarie.

„Să nu uităm că riscul unui adult nevaccinat de a deceda în urma infecției Covid 19 este de 68 de ori mai mare decât cel al unui adult care a primit cele două doze plus doza booster și să avem în vedere că Danemarca și Suedia au putut să renunțe la măsuri nu pentru că virusul nu ar mai circula la ei, ci pentru că atât danezii căt și suedezii sunt majoritar vaccinați”, a transmis Emilian Popovici într-un mesaj postat pe Facebook.

„Decizia de a nu te vaccina pentru infecția cu virusul acesta nenorocit este un factor de risc modificabil de deces, tot așa cum este decizia de a nu renunța la fumat a unui fumător, pentru a preveni un potențial deces datorat fumatului!

Și într-un caz, și în celălalt, riscul poate fi foarte semnificativ redus printr-o singură hotărâre și aceasta este aceea de a te vaccina pentru prima situație sau de a renunța la fumat pentru a doua”, a adăugat epidemiologul.

Concluzia epidemiologului Emilian Popovici vine după ce România a înregistrat bilanțuri negative față de alte țări europene privind deceseloe asociate COVID-19 în primii doi ani de pandemie.

România se află, după doi ani de pandemie, în topul trist al excesului de mortalitate din cauza COVID-19 în întreaga lume. Țara noastră are și cel mai mare număr de decese de după Al Doilea Război Mondial, potrivit datelor oficiale al Institutului Național de Statistică.